Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του 6ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία  συνεχίζονται οι παραστάσεις του 6ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Η πορεία του 6ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας τις τελευταίες δύο μέρες συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το κοινό που γεμίζει τις αίθουσες.

Μια παράσταση που ξεχώρισε ήταν η “Απουσία το σώμα” από την ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ και ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ, που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού.

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου οι performers, οι μαριονέτες και τα φυσικά υλικά συναντήθηκαν, μίλησαν για τη μοναξιά, την εγγύτητα των σωμάτων, την απουσία της σωματικής επαφής, για την δυστοπία που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα. Ήταν μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών που μάγεψε το κοινό. Υπήρξαν θεατές που έφτασαν στην Καλαμάτα από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου για να την παρακολουθήσουν, κι αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές, γιατί αποδεικνύει ότι η φήμη του Φεστιβάλ και το περιεχόμενό του ταξιδεύουν έξω από τα σύνορα της πόλης.

Ξεχωριστή ήταν και η παράσταση της Ομάδας Σκιών του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου για μεγάλες ηλικίες με τον τίτλο “Το βάσανο του Καραγκιόζη”, υπό το φως των κεριών. Ήταν μια παράσταση που σκόρπισε πολύ γέλιο, γιατί αναφερόταν με ιδιαίτερο καυστικό χιούμορ στα βάσανα και τις δυσκολίες του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό.

Επίσης, ξεχώρισε η παράσταση “Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της χάρτας” από τη Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέα και εικαστικό, μια συγκλονιστική παράσταση που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και περιγράφει το Ρήγα Φεραίο παιδί και πώς φαντάστηκε και έγραψε τη Χάρτα και τα μυστικά της σύμβολα.

Τέλος, η παράσταση “Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη” από την ομάδα Πλαγγόνες, που «ταξίδεψαν» στο ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό και διηγήθηκαν τις ιστορίες των αστεριών μέσα από το ταξίδι ενός μικρού παιδιού του Καλλίστρατου.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή και υποδέχεται τις ομάδες από Ισπανία, Βουλγαρία και Γερμανία μαζί με άλλες πολύ σημαντικές από την Ελλάδα.