Στην Καλαμάτα για προετοιμασία και διεθνή φιλικά πριν τους Μεσογειακούς η Εθνική ομάδα βόλεϊ

Στην Καλαμάτα για προετοιμασία και διεθνή φιλικά πριν τους Μεσογειακούς η Εθνική   ομάδα βόλεϊ

Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου ορίστηκε το πρώτο ραντεβού της Εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των ανδρών που θα συμμετάσχει το φετινό καλοκαίρι στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, που αφορά τους Μεσογειακούς Αγώνες θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, όπου θα δοθούν φιλικοί αγώνες προετοιμασίας με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα της Αλγερίας το διάστημα 15-17/6/2022.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα αναχωρήσει για τους Μεσογειακούς Αγώνες στις 23/6/2022 και θα επιστρέφει στις 7/7/2022.

Σε αυτό το 1ο στάδιο προετοιμασίας κλήθηκαν να συμμετάσχουν τέσσερις Μεσσήνιοι αθλητές, γεγονός ιδιαίτερα εντυπωσιακό και τιμητικό για τον τοπικό αθλητικό κόσμο.

Ο λόγος για τον πολύπειρο αρχηγό, Γιώργο Πετρέα, τον Φροίξο Κωτσάκη και τα αδέλφια Σπύρο και Άρη Χανδρινό, οι οποίοι παρά το νεαρόν της ηλικίας του εντυπωσιάζουν τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα του Μίλωνα. Οι υπόλοιποι διεθνείς που θα έρθουν στην Καλαμάτα είναι οι: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αλέξανδρος Ράπτης, Σπυρίδων Χάκας, Θεόδωρος Βουλκίδης, Γεώργιος Παπαλεξίου, Δημοσθένης Λινάρδος, Δημήτριος Μούχλιας, Νικόλαος Μήλης, Γεώργιος Τζιουμάκας, Σταύρος Κασαμπαλής, Δημήτριος Κομητούδης, Απόστολος Πετσιάς.

Το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, που αφορά τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2023, θα ξεκινήσει στις 11/7 στην Αθήνα, με την προσθήκη των Ραφαήλ Κουμεντάκη, Μενέλαου Κοκκινάκη και Θανάση Πρωτοψάλτη.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις τις Λετονία (19-20/7/2022) και Τυνησία (22-24/7/2022), ενώ υπενθυμίζουμε ότι οι εντός έδρας αγώνες για τα προκριματικά θα φιλοξενηθούν στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας».

Το επιτελείο της Εθνικής Ανδρών είναι το εξής:

Α` Προπονητής: Ντάντε Μπονιφάντε, Β` Προπονητής: Σαμουέλε Πάπι, Γ` Προπονητής: Κωνσταντίνος Χριστοφιδέλης, Team Manager: Μάριος Γκιούρδας, Γυμναστής: Λάμπρος Δάνας, Στατιστικολόγος: Γεώργιος Σομπόνης, Φυσικοθεραπευτές: Δημήτριος Σεϊμέκης / Δημήτριος Νεόφυτος/ Δημήτριος Καραθανάσης / Αναστάσιος Λιόσης και Φροντιστής: Ιωάννης Ρούσσος.

Ανακοίνωση της Καλαμάτας ’80 για τα «παιδιά της»

Με δικαιολογημένη ικανοποίηση από τον ερχομό της εθνικής μας στην Καλαμάτα και τη συμμετοχή Μεσσήνιων παικτών, εκ των οποίων οι τρεις προέρχονται από τα «σπλάχνα της», ο ΑΟΚ ’80 αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Εκτός από την ευκαιρία για το φίλαθλο κοινό της πόλης μας να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα σε δράση, στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθούν το Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας, από τη μεριά μας αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς στις κλήσεις των Ομοσπονδιακών Προπονητών βρίσκονται 4 Καλαματιανοί Αθλητές, οι 3 εκ των οποίων είναι παιδιά που ξεπήδησαν μέσα από την αναπτυξιακή δράση του συλλόγου μας τα τελευταία 10 χρόνια.

Με μέθοδο και αγάπη για το άθλημα μας, παρακολουθούμε τον Γιώργο Πετρέα, αλλά και τους “δικούς μας” το Φρίξο, το Σπύρο και τον Άρη, που τους γνωρίσαμε αγωνιστικά σε προεφηβική ηλικία, οδήγησαν τις αναπτυξιακές μας ομάδες σε πανελλήνιες επιτυχίες, αγωνίστηκαν για την ανδρική ομάδα του συλλόγου μας πριν ανοίξουν τα φτερά τους για την Α1 Εθνική Κατηγορία, και την Εθνική Ομάδα!

Οι κλήσεις αυτές, αποτελούν την πεμπτουσία της προσπάθειάς μας, μιας προσπάθειας που έχει αγκαλιαστεί από το φίλαθλο κόσμο της πόλης της Καλαμάτας, ο οποίος μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αφενός την πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη, και αφετέρου την προσπάθεια μας να βρεθεί η ομάδα μας στα σαλόνια της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα και καλούμε το φίλαθλο κόσμο να γεμίσει το κλειστό στα φιλικά παιχνίδια και να απολαύσει το βόλεϊ στο υψηλότερο επίπεδο!».