Τίμησαν στην Πολιανή τη μνήμη των ηρώων Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

Τίμησαν στην Πολιανή τη μνήμη των  ηρώων Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

Εορτή στη μνήμη των καταγομένων από την Πολιανή ηρώων της Επανάστασης του 1821, Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά – Αναγνωσταρά, διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας. Οι ήρωες θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το έτος 1825, ο μεν πρώτος στο Μανιάκι, ο δε δεύτερος στη Σφακτηρία.

Το πρωί της Κυριακής, στην Τοπική Κοινότητα Πολιανής του Δήμου Καλαμάτας, τελέσθηκε τρισάγιο στο χώρο των προτομών των ηρώων από ιερείς. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο, το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πολιανής, Ιωάννη Μουτσιούλα.

Το μητροπολίτη Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αγγελόπουλος, εφημέριος της Κοινότητας Θουρίας, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο Πολιανής, πατήρ Ευστάθιο Δικαίο.

Εν συνεχεία έγινε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη δρα Βυζαντινής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Λιακάκη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των εθνικών ηρώων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Αμφειείς», το Σύλλογο Χορού Ξενία και το Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αργώ Αγίας Τριάδος, ενώ τραγούδησαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Σωματείο Εν Χορώ Μεσσηνίας, Τμήμα Θουρίας, καθώς και ο συλλέκτης και πρόεδρος του Συλλόγου “Ελληνομνήμονες”, Σπύρος Κατσίρας, με την πλούσια ιδιωτική συλλογή ιστορικών ειδών που διαθέτει και αποτελούν κειμήλια της Επανάστασης του 1821.