Εργαζόμενοι στα SM AB Βασιλόπουλος και Παλαίμαχοι Καλαμάτας έδειξαν την ευαισθησία τους

Εργαζόμενοι στα SM AB Βασιλόπουλος και Παλαίμαχοι Καλαμάτας έδειξαν την ευαισθησία τους

Επίσκεψη στη Δομή «Κιβωτός του Κόσμου – Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας» στην Καλαμάτα, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 31 Μαΐου αντιπροσωπείες εργαζομένων στα 6 καταστήματα της Καλαμάτας της αλυσίδας Super Market AB Βασιλόπουλος και του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. «Η Καλαμάτα».

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η παράδοση στην υπεύθυνη της Δομής, Αθηνά Ρονιώτη, κοινωνική λειτουργό, του ποσού που συγκεντρώθηκε στο φιλικό αγώνα μεταξύ των 2 ομάδων  που διεξήχθη την Κυριακή 29 Μαΐου στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» και στον οποίο αγωνίστηκαν παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου – Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας».

Η κα Ρονιώτη, αφού καλωσόρισε τις δύο αντιπροσωπείες, χαρακτήρισε ως πολύ όμορφη πρωτοβουλία τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη λειτουργία της Δομής «Κιβωτός του Κόσμου – Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας» που δημιουργήθηκε από την κα Μίνα Σπυροπούλου – Καρέλια και την κόρη της Ιωάννα Καρέλια. Σημείωσε δε ότι αρχικώς εκεί φιλοξενούνταν 15 παιδιά και πλέον έχουν μείνει 8. Στάθηκε στη βοήθεια που προσφέρουν ο πατέρας Αντώνιος  και η πρεσβυτέρα του, ενώ τόνισε ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Μάλιστα έγιναν γιορτές για τα Χριστούγεννα και για το Πάσχα όπου τα παιδιά πέρασαν πολύ καλά. Ακόμη, η κα Ρονιώτη γνωστοποίησε ότι θα επεκταθούν οι εγκαταστάσεις της, ώστε να φιλοξενούνται 40 παιδιά.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του καταστήματος της αλυσίδας Super Market AB Βασιλόπουλος στην Καλαμάτα, Γεώργιος Κατσιφώλης, ανέφερε: «Χαίρομαι για την ενημέρωση που μας παρείχε η κα Αθηνά Ρονιώτη σχετικά με τη λειτουργία της Δομής «Κιβωτός του Κόσμου – Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας». Είναι δε σημαντική η προσπάθεια που κάνετε ώστε τα παιδιά να αποκτούν δεξιότητες. Βλέπετε, κάποια παιδιά που αποφοιτούν από το σχολείο δεν έχουν δεξιότητες. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν πολύ λίγο. Ως αλυσίδα Super Market AB Βασιλόπουλος, κάνουμε διάφορες εθελοντικές δράσεις. Μας έχουν κατακρίνει  γι’ αυτό, αλλά ο λόγος που προβάλλουμε αυτές τις δράσεις είναι το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις.

Την Κυριακή, ο φιλικός  αγώνας  που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ήταν μία όμορφη γιορτή. Φύγαμε από το γήπεδο γεμάτοι συναισθήματα. Έχει περάσει στο DNA των Εργαζομένων στην αλυσίδα Super Market AB Βασιλόπουλος ο εθελοντισμός. Στα 6 καταστήματα στην Καλαμάτα της αλυσίδας Super Market AB Βασιλόπουλος, εργάζονται 370 άτομα και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει πολλές εθελοντικές δράσεις.  Ευχαριστούμε τους Παλαιμάχους Καλαμάτας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στον φιλικό αγώνα. Επίσης ευχαριστούμε το Δήμαρχο Καλαμάτας για την παραχώρηση του γηπέδου και την παρουσία του στον φιλικό αγώνα».

Ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Φάββας και μέλος των Παλαιμάχων της Καλαμάτας, δήλωσε τα εξής: «Σε τέτοια γεγονότα ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να μην βοηθά. Είναι δεδομένη η στήριξή μας σε δράσεις που αφορούν παιδιά από την πρόνοια. Τέτοια θέματα ο Δήμος Καλαμάτας τα έχει θέσει ψηλά. Είναι σημαντικό, ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως τα Super Market AB Βασιλόπουλος να δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους παλαίμαχους Καλαμάτας για το κοινωνικό έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια. Με την προσφορά του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα»110 συνάνθρωποί μας έχουν καθημερινά σίτιση.

Κλείνοντας, ν’ αναφέρω ότι ως Δήμος Καλαμάτας θα είμαστε πάντα δίπλα στη Δομή διότι οι ανάγκες των παιδιών συνέχεια αυξάνονται».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» Μανώλης Θεοδώρου ανέφερε: «Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην αλυσίδα Super Market AB Βασιλόπουλος για την τιμή που μας έκαναν να συμμετάσχουμε στο φιλικό αγώνα της Κυριακής. Δεν είναι λίγο αυτό που κάναμε με την διεξαγωγή αυτής της φιλικής συνάντησης που είχε ξεχωριστό σκοπό. Τέτοιες δράσεις δίνουν μηνύματα παντού. Εμείς ως Σύνδεσμος Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» στα 30 χρόνια δράσης μας, έχουμε πολύπλευρη κοινωνική προσφορά, έχοντας δώσει το ποσό των 220.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πάντα θα βοηθούμε σε εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα».

Από την πλευρά του ο ταμίας του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» Κώστας Παλαμάρας επισήμανε: «Είναι χαρά μας να βοηθάμε τα παιδιά. Εύχομαι ο φιλικός αγώνας μεταξύ των Εργαζομένων στα Super Market AB Βασιλόπουλος και των Παλαιμάχων Καλαμάτας να καθιερωθεί και να διεξάγεται κάθε χρόνο. Εμείς πάντα θα βοηθάμε σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα».

Ο Διευθυντής του καταστήματος Καλαμάτας της αλυσίδας Super Market AB Βασιλόπουλος Γεώργιος Κατσιφώλης χάρισε στην υπεύθυνη της Δομής «Κιβωτός του Κόσμου – Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας» έναν πίνακα που ζωγράφισε ο Παναγιώτης Σγούρος (εργαζόμενος στα Super Market AB Βασιλόπουλος).

Τέλος, στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι στα Super Market AB Βασιλόπουλος Νύφων Μερκούρης (ΕΝΑ), Σωτηρία Σκάλκου, Εύη Ριζοπούλου, Ζωή Βρεττέα.