Penny Marathon ’22: Την Κυριακή 10 Ιουλίου τρέχουμε στην Μπούκα για τα αδέσποτα

Penny Marathon ’22: Την Κυριακή 10 Ιουλίου  τρέχουμε στην Μπούκα για τα αδέσποτα

Απρόσκοπτα διεξάγεται φέτος ο αγώνας δρόμου και ποδηλασίας Penny Marathon για τα αδέσποτα ζώα, που ξεκίνησε ως θεσμός το 2012 συνδέοντας την Αθήνα με το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σε μια αλυσίδα αγάπης που έμελλε να καθιερωθεί και να επεκταθεί. Η Μεσσηνία δηλώνει για μια ακόμη φορά «παρούσα», δίνοντας ραντεβού την Κυριακή 10 Ιουλίου στην παραλία της Μπούκας.

Το φετινό Penny Marathon διεξάγεται παράλληλα σε Αθήνα, Σαλαμίνα, Λάρισα, Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Βανκούβερ και Ουάσιγκτον.

Για τη διοργάνωση της Μεσσήνης μάς ενημερώνει και μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας:

«Ήρθε, επιτέλους, η στιγμή που η φιλοζωία παντρεύεται με τον αθλητισμό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι φέτος το Penny Marathon θα φιλοξενηθεί στην όμορφη Μεσσήνη και συγκεκριμένα στη γοητευτική παραλία της Μπούκας. Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα των αδέσποτων έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο πρόβλημα και για αυτό το λόγο με πρωτοπόρο την Αυστραλία και την πόλη του Sydney, ο μαραθώνιος με το φιλοζωικό πνεύμα ταξιδεύει και φέτος σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου, με σκοπό τη στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει 6.00 το απόγευμα και οι διαδρομές όπου θα διεξαχθεί είναι μελετημένες έτσι ώστε να προσαρμόζονται σε όλα τα γούστα και τις δυνατότητες, ανεξαιρέτως φυσικής κατάστασης. Ειδικότερα, οι διαδρομές είναι οι ακόλουθες:

Υπάρχει διαδρομή μήκους 11.500 μέτρων που ξεκινά από το σιδηροδρομικό σταθμό και καταλήγει στην περιοχή των γηπέδων του μπάσκετ στην παραλία της Μπούκας.

Η διαδρομή των 2.500 μέτρων, με σημείο έναρξης τις εκβολές του ποταμού Πάμισου και τερματισμό στην περιοχή των γηπέδων στην παραλία της Μπούκας.

Για τους… όχι και τόσο αθλητικούς τύπους υπάρχει η διαδρομή του ενός χιλιομέτρου στο μικρό άλσος της Μπούκας.

Τέλος, για τους καλά προετοιμασμένους αγωνιστικά υπάρχει η επιλογή εκκίνησης από την Καλαμάτα, έπειτα από συνεννόηση μαζί μας.

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των διαδρομών με ποδήλατο, αντί για τρέξιμο, ενώ είναι αυτονόητο ότι τα κατοικίδιά σας είναι ευπρόσδεκτα!

Περίπου στις 8.30 θα γίνει απονομή αναμνηστικών μεταλλίων για το αξιέπαινο έργο όλων όσοι συμμετέχουν. Ακολουθεί μια ληκτική γιορτή με μουσική, χορό, bazaar και πολλές άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας, φυσικά δε θα λείπουν και εκπλήξεις για τα τετράποδα πλασματάκια σας. Ακόμα και αν δεν υπάγεστε στον αθλητικό κύκλο, θα χαρούμε να σας δούμε στη γιορτή μας.

Αρωγός και υποστηρικτής αυτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης, ο οποίος θα συμμετάσχει και θα βοηθήσει στη διοργάνωση.

Επίσης ο Δήμος Μεσσήνης θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Η δράση αυτή είναι για να περάσουμε το μήνυμα αγάπης προς τα ζώα, τη φύση και τον πολιτισμό, σε ένα πάντρεμα με τον αθλητισμό και δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.

Για δήλωση συμμετοχής και παραπάνω πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Κατερίνα Πεζώνη: Τηλέφωνο 6947962410 email katerinapesonis@gmail.com

Μαρία Ηλιοπούλου- Πεζώνη: Τηλέφωνο 6907550297 WhatsApp +393516728290 email: mariabloom@live.com.

Pennymarathon.com».