Συνεργασία Επιμελητηρίου και Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης για εργαζoμένους και γαστρονομία

Συνεργασία Επιμελητηρίου και Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης για εργαζoμένους και γαστρονομία

Θέματα που αφορούν στους εργαζομένους, αλλά και τα καταστήματα εστίασης, συζήτησε το προεδρείο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής σε συνάντηση που είχε προχθές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τον πρόεδρό του Βαγγέλη Ξυγκώρο.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η διοργάνωση ταχύρρυθμων εκπαιδευτικών σεμιναρίων με πιστοποίηση για νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον Τουρισμό. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τους χειμερινούς μήνες, από Οκτώβριο έως Μάρτιο.

Επίσης, θα διοργανωθεί ημερίδα για τη χρήση ελαιολάδου από τις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ θα γίνει παρουσίαση από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τη χρήση ελαιολάδων στις φριτέζες, καθώς και για άλλες χρήσεις του ελαιολάδου και των παραγώγων του.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η διοργάνωση γαστρονομικού event με τη συμμετοχή καταστημάτων εστίασης, παραγωγών αγροτικών προϊόντων και των επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. 

«Θα γνωρίσουμε τον τόπο μας, θα μάθουμε τις επιχειρήσεις μας, θα γευτούμε καλαματιανά εδέσματα και γαστρονομικούς προορισμούς της περιοχής μας. Θα ορίσουμε το γαστρονομικό χάρτη της πόλης μας και θα διαφημίσουμε τους κρυμμένους θησαυρούς που βρίσκονται γύρω μας», αναφέρει για το γαστρονομικού event ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε πνεύμα συνεργασίας για τα βασικά αιτήματα του κλάδου, που είναι η εκπαίδευση και η γνώση του παραγωγικού πλούτου της περιοχής μας.