Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗΠΕΘΕΚ: «Γιοι και Κόρες» στην Κεντρική Σκηνή

Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗΠΕΘΕΚ: «Γιοι και Κόρες»  στην Κεντρική Σκηνή

Την παράσταση «Γιοι και Κόρες» θα παρουσιάσει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, έπειτα από πολλές περιπέτειες και συνεχείς αναβολές λόγω της πανδημίας.

Το έργο του Γιάννη Καλαβριανού, το οποίο ο συγγραφέας παραχώρησε ευγενικά στο ΔΗΠΕΘΕΚ, παρουσιάζεται σε διδασκαλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Γιάννη Μαργαρίτη.

Να σημειωθεί πως το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕΚ προσβλέπει σε μια σταθερή και συστηματική παρουσίαση προσεκτικά επιλεγμένων θεατρικών κειμένων, που προσφέρονται για την καλύτερη προσέγγιση της θεατρικής τέχνης. Η πρώτη απόπειρα με την παράσταση «Γιοι και Κόρες» βοηθά τους ερασιτέχνες ηθοποιούς να προσπαθήσουν να βιώσουν μέσα από την αφηγηματική διαδικασία και να συγκινηθούν από τη συλλογική μνήμη και τις εμπειρίες που έχουν σχεδόν όλες οι οικογένειες στην Ελλάδα.

Ιστορίες που όλοι γνωρίζουν ή θυμούνται, περισσότερο ή λιγότερο, αποτελούν το υλικό πάνω στο οποίο στήνεται η παράσταση.

Είσοδος ελεύθερη.