Βενζίνη: Νέες αυξήσεις στα καύσιμα την επόμενη εβδομάδα

Βενζίνη: Νέες αυξήσεις στα καύσιμα την επόμενη εβδομάδα

Νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και της βενζίνης αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους πρατηριούχους

Η βενζίνη βάζει «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών με την τιμή της να σπάει συνεχώς ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένονται και νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, όπως αναφέρουν οι βενζινοπώλες. Αυτή τη στιγμή δε η μέση τιμή πώλησης της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2,3 ευρώ το λίτρο ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα έχει καταγραφεί αύξηση περίπου 10%.

Στην Αττική, ήδη, κάποια πρατήρια πωλούν το λίτρο της βενζίνης στα 2,40 ευρώ ενώ στα νησιά (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες) η μέση τιμή βρίσκεται σχεδόν στα 2,5 ευρώ ενώ αρκετά πρατήρια πωλούν πιο ακριβά τα καύσιμα. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για να δώσει μια ανάσα στους καταναλωτές.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε για τις τιμές στα καύσιμα και την οικονομική υποστήριξη των πολιτών: «Προφανώς, στο μέτρο που επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος, η κυβέρνηση θα είναι από πάνω. Η βούλησή μας είναι κάθε φορά που θα έχουμε ένα περίσσευμα – ας το πούμε έτσι – αυτό να επιστρέφει στον κόσμο εκεί που πονάει περισσότερο, όπως στα καύσιμα».

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί πως θα γίνουν νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών το δημοσιονομικό πλεόνασμα που θα επιτρέψει τέτοιου είδους μέτρα και τις ανακοινώσεις θα κάνει ο κ. Σταϊκούρας». Και συμπλήρωσε: «Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις. Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών. Ολα πρέπει να γίνουν με ευαισθησία και ευθύνη. Καθήκον όλων είναι να πάμε με κοινωνική αλληλεγγύη και να βοηθήσουμε αυτόν που έχει ανάγκη».

Παράλληλα, έκανε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δηλώνοντας πως «όσοι ζητάνε μείωση του φόρου στα καύσιμα, θα πρέπει να πουν και πού θα βρεθούν τα λεφτά».

reader.gr