Από τους εκβιασμούς στην Καλαμάτα… στις απαγωγές στην Αθήνα

Από τους εκβιασμούς στην Καλαμάτα… στις απαγωγές στην Αθήνα

Με παρελθόν που συνδέεται με την Καλαμάτα είναι ο 35χρονος Αθηναίος που συνελήφθη σήμερα από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής για την αρπαγή 33χρονου στις 27 Ιουνίου στη Βούλα Αττικής.

Μαζί με συνεργούς του άρπαξαν 33χρονο από το αυτοκίνητό του, χρησιμοποιώντας  σωματική βία, tazer και απειλώντας τον με μαχαίρι.
Μετά επικοινώνησαν με συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο τους παρέδωσε 10.000 ευρώ, ενώ ο 33χρονος αφέθηκε ελεύθερος στην περιοχή της Γλυφάδας

Ο 35χρονος δράστης είναι παλιός γνώριμος των Αρχών για βαριά ποινικά αδικήματα.
Μάλιστα, έχει απασχολήσει και τις Αρχές στην Καλαμάτα, αφού κατηγορείται για συμμετοχή το 2020 σε εγκληματική οργάνωση για εκβιάσεις καταστηματαρχών και ξυλοδαρμούς

Τότε είχαν συλληφθεί στην Καλαμάτα συνολικά 11 άτομα, ενώ ο συγκεκριμένος μαζί με ακόμα ένα άτομο κατηγορούνται ότι αποτελούσαν την «ομάδα κρούσης» και ήταν αυτοί που προέβαιναν σε εκβιάσεις και ξυλοδαρμούς για λογαριασμό της οργάνωσης.

Οι Αρχές, μάλιστα, συνδέουν στο κατηγορητήριο την υπόθεση αυτή των εκβιασμών με τη μεγάλη κλοπή των 6 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα το 2004.