Αρχαία Μεσσήνη: “Piano in Love” το Σάββατο με τους Μάνο Κιτσικόπουλο και Μάκη Προβατά

Αρχαία Μεσσήνη: “Piano in Love” το Σάββατο με τους Μάνο Κιτσικόπουλο και Μάκη Προβατά

Piano In Love: Ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος και ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς παρουσιάζουν μια βραδιά μουσικής και λόγου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης

Το “Piano in Love” στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης θα παρουσιάσουν η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Μορφωτικό & Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού το προσεχές Σάββατο, 16 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα πιανιστικό αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες και συγγραφείς που έχουν γράψει για τον έρωτα. Ένα αφιέρωμα στον έρωτα, από το Ρομαντισμό, τα βαλς και τα τάνγκο έως τον Ιμπρεσιονισμό και την ποπ. Μια ξεχωριστή βραδιά με το βραβευμένο πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο, που “επισκέπτεται” το Εκκλησιαστήριο για να συνθέσει το live soundtrack του έρωτα, επιλέγοντας και ερμηνεύοντας τα πιο αγαπημένα κομμάτια για πιάνο.

Το μουσικό μέρος πλαισιώνεται από ένα «σκηνικό» ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς (αφήγηση).

Σε αυτή τη βραδιά, στην οποία η μουσική και ο λόγος διαπλέκονται δημιουργώντας μια δυναμική σχέση με το κοινό, μεγάλοι συνθέτες που έγραψαν για τον έρωτα συναντώνται με σπουδαίους συγγραφείς που ύμνησαν την αγάπη. Από την προσμονή και τη διεκδίκηση έως την έκσταση, τον πόνο και την αυτοθυσία, όπως την εξέφρασαν ο Φραντς Λιστ, ο Άστορ Πιατσόλλα, ο Μπιλ Έβανς, ο Φραντς Σούμπερτ και ο Κάρλος Γκαρντέλ, αλλά και οι Beatles και οι Radiohead.

Η ραδιοφωνική εκπομπή παρεμβάλλεται στα μουσικά κομμάτια με κείμενα από την παγκόσμια λογοτεχνία (Ντοστογιέφσκι, Γκαίτε, Τσέχωφ, Αχμάτοβα κ.ά.) και τον κινηματογράφο, αλλά και μικρές και μεγάλες ειδησεογραφικές ιστορίες.

Ελεύθερης είσοδος για το κοινό με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και της κας Λουίζας Αναστοπούλου.