Εκδήλωση του Europe Direct Πελοπόννησος για τα Fake News

Εκδήλωση του Europe Direct  Πελοπόννησος για τα Fake News

Μέσω διαδικτύου το πρωί της Τρίτης

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Αλήθεια ή Ψέμα: Αναγνωρίζοντας την Παραπληροφόρηση» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 11.00 το πρωί, από το Europe Direct Πελοπόννησος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη».

Η παραπληροφόρηση αποτελεί απειλή γιατί οδηγεί σε μείωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς της δημοκρατίας, ενισχύει την πόλωση, συμβάλλει στην εξάλειψη της ισορροπίας που είναι απαραίτητη για την επιβίωση κάθε κοινωνίας και αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη προληπτικής λογοκρισίας. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η εκπαίδευση όλων στην αναγνώριση της αλήθειας, ιδίως στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές γίγνεσθαι που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κρίσεις.

Fake News

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην εκδήλωση θα επικεντρωθούν στη «γοητεία» της παραπληροφόρησης και τις συνέπειές της στη σύγχρονη κοινωνία, στην αναγνώριση των ψευδών ειδήσεων, στην έλλειψη αντανακλαστικών του πολίτη στις ψευδείς ειδήσεις, καθώς και στις τεχνικές ανίχνευσης ψευδών ειδήσεων.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με καλωσόρισμα από την επικεφαλής του Europe Direct Πελοπόννησος, Βίκυ Ιγγλέζου, και θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους:

-Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλειος Νανόπουλο

-Σύμβουλο Στρατηγικής και Επικοινωνίας, δημοσιογράφο Λευτέρη Μωυσιάδη

-Στέλεχος της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και συγγραφέας του βιβλίου «Fake News: Τι κάνει η Ευρώπη;»

-Οικονομολόγο ΑΜΚΕ «Ο Σπόρος» Ηλία Καλφακάκο.

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Γεώργιος Λαιμός και ο σύνδεσμος εγγραφής για την εκδήλωση είναι: https://tinyurl.com/3b66hwe8.

Β.Β.