Fake news, εντοπισμός και καταγραφή τους από την ΑΜΚΕ Ο Σπόρος

Fake news, εντοπισμός και καταγραφή τους από την ΑΜΚΕ Ο Σπόρος

Ένα νέο πρόγραμμα ξεκινά από την Καλαμάτα με τίτλο «Επιμόρφωση στον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων και ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για την καταγραφή επιχειρημάτων αναγνώρισης ψευδών ειδήσεων».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του Active citizens fund, του οποίου τη διαχείριση στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ «Ο Σπόρος».

Χθες στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε από τους Ηλία Καλφακάκο και Βασίλη Πουλόπουλο η παρουσίαση του προγράμματος, την οποία παρακολούθησε διαδικτυακά και η Τζένη Λαζάρου από το Active citizens fund, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του εγχειρήματος.

Όπως έγινε γνωστό, το συγκριμένο πρόγραμμα αφορά κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες), αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί γύρω από το πρόβλημα των ψευδών ειδήσεων, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://fakenewshunter.gr.

Το πρόγραμμα Active citizens fund
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.