Η ομάδα των Υγειονομικών κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού

Η ομάδα των Υγειονομικών κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, πανηγύρισε η ομάδα των Υγειονομικών, καθώς επιβλήθηκε με 61-56 της ομάδας Old Stars, στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας.

Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν 9 ομάδες και το επίπεδο ήταν υψηλό.

Ο μεγάλος τελικός
Υγειονομικοί – Old Stars 61-56
Η ομάδα των Υγειονομικών, όπως προαναφέραμε, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, ενώ στην προηγούμενη διοργάνωση είχε καταλάβει την πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος, αλλά δεν διεξήχθη το final four για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Ο προχθεσινός τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη (υπήρξαν πολλές εναλλαγές στο σκορ) και η ομάδα των Υγειονομικών στηρίχθηκε στην πολύ αποτελεσματική της άμυνα στα τελευταία λεπτά.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κώστας Κοντόπουλος με 18 πόντους και 2 τρίποντα, ενώ από πλευράς Old Stars πρώτοι σκόρερς ήταν οι Δημήτρης Χατζής και Γιάννης Βούλγαρης με 21 πόντους (ο δεύτερος είχε και 2 τρίποντα).

Το τζάμπολ έκανε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος

Α’ ημίχρονο: 26-29
Διαιτησία: Λάμπρος Νάστος, Θεόδωρος Πρωτόγερος
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ (Νεκτάριος Μαλαπάνης): Φράγκος 2, Ματθιόπουλος 5 (1), Κοντόπουλος 18 (2), Μητσέας, Τσιάλας 5, Τσαβλής 2, Γεωργανάς 12, Πολίτης 12, Πατσόπουλος, Ποδοχωρίτης 5 (1), Ψώνης

OLD STARS: Θεοδωρόπουλος, Γ. Γιαννακόπουλος 2, Μουρδουκούτας, Νικ. Γιαννακόπουλος, Λίβας, Μίντζας 2, Χατζής 21, Κότσης 2, Παναγόπουλος 5, Ιωάν. Βούλγαρης 21 (2), Μυλωνάς 3, Μιχ. Βούλγαρης, Κοσυφολόγος

*Στα 6.56 του α’ 10λεπτου τραυματίστηκε ο αθλητής της ομάδας Old Stars Γιώργος Γιαννακόπουλος και αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα, στη συνέχεια αποχώρησε.

*Τον μεγάλο τελικό παρακολούθησαν, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Σωτήρης Αργυρόπουλος και η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου.

Ο μικρός τελικός
Δικηγόροι – Γεωπόνοι 58-49
Στο μικρό τελικό του final four, η ομάδα των Δικηγόρων επικράτησε 58-49 της ομάδας των Γεωπόνων, κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση.

Α’ ημίχρονο: 15-22
Διαιτησία: Μαρία Μπακετέας, Κωνσταντίνος Μπακετέας
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (Σταύρος Διονυσόπουλος): Σουρίλας 5, Καράμπελας, Αλεξόπουλος, Σκούλικας, Μάρκου, Μάραντος 13 (1), Μπούρας 2, Γεωργακόπουλος 4 (1), Ξεροβάσιλας 17 (1), Πατλάκας 17 (3)

ΓΕΩΠΟΝΟΙ (Γιώργος Μαξιλάρας): Σελιτσάνος, Κατερνέλης 4, Καπόπουλος, Αθ. Πουρνάρας, Σταθόπουλος 2, Νίκας, Νικ. Πουρνάρας 3, Τσαούσης, Κομπότης 12 (1), Μαργαρίτης 10, Μήλας, Δελφάκης 18 (1)

Ειδικές βραβεύσεις
Μετά τη λήξη του μικρού τελικού του final four, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας έκανε ορισμένες ειδικές βραβεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν πλακέτες από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Τάκη Βασιλόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτα Βασιλοπούλου στους διαιτητές του μικρού τελικού Μαρία Μπακετέα και Κωνσταντίνο Μπακετέα, τον παλιό διαιτητή Α1 της ΚΕΔ/ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Κυριάκο Ταβουλαρέα για την προσφορά του στο μπάσκετ, στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την άριστη συνεργασία (την παρέλαβε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Θανάσης Μακαρούνης) και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (την παρέλαβε ο πρόεδρος Λάμπρος Νάστος).

Απονομές
Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού, μεταξύ των ομάδων των Υγειονομικών και Old Stars, απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Τάκη Βασιλόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτα Βασιλοπούλου, το Κύπελλο και τα μετάλλια στην θριαμβεύτρια ομάδα των Υγειονομικών, την ομάδα Old Stars που κατέλαβε την δεύτερη θέση, καθώς και τα μετάλλια στην ομάδα των Δικηγόρων που πήρε την τρίτη θέση.

Επίσης, δόθηκαν πλακέτες στους διαιτητές του μεγάλου τελικού Λάμπρο Νάστο και Θεόδωρο Πρωτόγερο, όπως και στα μέλη της Γραμματείας Μαρίνο Τσετσενέκο και Σταυρούλα Μάλαμα.

*Οι αθλητές της ομάδας των Υγειονομικών πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλη΄ματος, ενώ στα αποδυτήρια ανοίχτηκαν πολυάριθμες σαμπάνιες. Επίσης, έκαναν την εμφάνισή τους ορισμένα πούρα, όπως συμβαίνει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Τάκης Βασιλόπουλος: «Ήταν μια τέλεια διοργάνωση…»
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος, μετά το τέλος του μεγάλου τελικού μας δήλωσε τα εξής:

«Μετά το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού με τη διεξαγωγή του μικρού και του μεγάλου τελικού του final four. Ήταν μια τέλεια διοργάνωση. Μετά δε από 2 χρόνια απραξίας, οι ομάδες επέστρεψαν δριμύτερες. Ο τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη και παίχθηκε καλό μπάσκετ. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, έγιναν πολλά ωραία παιχνίδια.

Πιστεύω ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πιο αναβαθμισμένο, με περισσότερες ομάδες. Βέβαια θα υπάρχει και χορηγός».

Θανάσης Τσούκλερης: «Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα»
Ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής και εκ των υπευθύνων του πρωταθλήματος, μαζί με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Βασίλη Κοσυφολόγο, στη σύντομη ομιλία του επισήμανε τα εξής:

«Τελείωσε και το πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού, στο οποίο δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα και υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και το Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου».

Δηλώσεις αθλητών της ομάδας των Υγειονομικών
Ο αθλητής της πρωταθλήτριας ομάδας των Υγειονομικών Νίκος Τσιάλας, μας ανέφερε: «Περιμέναμε ότι θα κάνουμε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Στην προηγούμενη διοργάνωση είχαμε καταλάβει την πρώτη θέση με την ολοκλήρωση της α’ φάσης. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο δύσκολο από τα προηγούμενα, αλλά το διασκεδάσαμε πολύ. Ήταν μια άψογη διοργάνωση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης».

Ο αθλητής των Υγειονομικών και Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Νίκος Ματθιόπουλος, μας είπε τα εξής: «Ήταν μια άριστη διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 9 ομάδες και έγιναν ωραία παιχνίδια, κάτι που συνέβη και στο final four. Ο τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη και ήμασταν εμείς τελικά που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και μαζί την πρώτη θέση.

Την ομάδα μας απαρτίζουν οδοντίατροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές».