Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: “Η Δημοκρατία στο απόσπασμα”

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: “Η Δημοκρατία στο απόσπασμα”

Ξυπνά μαύρες μνήμες παρακράτους η αποκάλυψη της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, θέτοντας το πιο σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στη χώρα. Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είναι υπεύθυνες και πρέπει να ρίξουν άπλετο φως σε εκείνα τα εξωθεσμικά κέντρα που επιδιώκουν να θέσουν υπό ομηρία τις ελευθερίες, την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και τις επικοινωνίες των πολιτών.

Είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας ότι σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, μόνο η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη εντοπίστηκε.

Από τον έλεγχο που έγινε στη συσκευή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. Το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στο χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου. Το Predator επιτρέπει στο χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών, καθώς και δεδομένων ταυτότητας. Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Αγωνιζόμαστε πάντα με διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο γιατί η διαφάνεια είναι απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό μας ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον!

Ο γραμματέας

Ιωάννης Περ. Νικολακόπουλος