Περιουσία φιλέτο του Δήμου Μεσσήνης στην Κηφισιά, που όμως θέλει συντήρηση…

Περιουσία φιλέτο του Δήμου Μεσσήνης στην Κηφισιά, που όμως θέλει συντήρηση…

Στην οδό Χρυσαλλίδος στην Κηφισιά βρίσκεται ένα από τα Κληροδοτήματα Νικολάου Αθ. Χιώτη που ανήκουν στο Δήμο Μεσσήνης

Πρόκειται για ακίνητο-φιλέτο με μεζονέτες, τις οποίες ο Δήμος Μεσσήνης μέσα από προκηρύξεις μισθώνει και, μάλιστα, σε υψηλές τιμές. Κάτι λογικό, βέβαια, αφού πρόκειται για ακριβή περιοχή της Αθήνας.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι την 1η Μαρτίου που συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης, για να προκηρύξει τη μίσθωση μιας εκ των τεσσάρων μεζονετών, όρισε ως κατώτατο μίσθωμα τα 1.650 ευρώ.

Ωστόσο, πρόσφατα επικοινώνησε μαζί μας ιδιοκτήτης συνορεύουσας του ακινήτου οικίας, προκειμένου να μας εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο κληροδότημα και ειδικά στο εξωτερικό του κτηρίου. Όπως παρατήρησε, το κτήριο που χτίστηκε το 1990 έχει βαφτεί μόλις μια φορά (πριν από περίπου 15 έτη), ενώ γενικότερα η εξωτερική όψη δείχνει εγκατάλειψη, απαξιώνοντας τόσο το κληροδότημα όσο και τη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα, μας απέστειλε φωτογραφίες που δείχνουν όσα υποστηρίζει («τραβήχτηκαν» στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με τον ίδιο), ενώ μας ενημέρωσε ότι τον προηγούμενο μήνα που βρισκόταν στην περιοχή μας επεδίωξε και συνάντησε το δήμαρχο Μεσσήνης, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα χειριστεί ο ίδιος το θέμα.

Από πλευράς μας, συνομιλώντας με τον κ. Γιώργο Αθανασόπουλο, μας έκανε γνωστό πως έχει ενημερωθεί για το ζήτημα και άμεσα θα φροντίσει να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, να αλλάξει η εικόνα στο συγκεκριμένο κληροδότημα, κάτι που σίγουρα θα είναι προς το συμφέρον και του Δήμου Μεσσήνης.
Π.Μπ.