Υπαγωγή τριών νέων τουριστικών επενδύσεων της Μεσσηνίας σε καθεστώς ενίσχυσης

Υπαγωγή τριών νέων τουριστικών επενδύσεων  της Μεσσηνίας σε καθεστώς ενίσχυσης

Σε Πανιπέρι Μεσσήνης, Βρωμονέρι Γαργαλιάνων και Καρυοβούνι Μάνης

Τρεις αποφάσεις για υπαγωγή τουριστικών επενδύσεων της Μεσσηνίας στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων υπογράφηκαν σύμφωνα με το Χρήμα & Τουρισμός.

Πρόκειται για επενδύσεις σε Μεσσήνη, Γαργαλιάνους και Δυτική Μάνη.

Στη Μεσσήνη

Υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΣΕΠ» στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων για τη «Δημιουργία πολυλειτουργικού αγροκτήματος τουρισμού υπαίθρου με τουριστικό κατάλυμα», στη θέση Παλιοκοπριά Πανιπερίου του Δήμου Μεσσήνης, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.998.020 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.423.812 ευρώ.

Στο επενδυτικό αυτό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης συνολικού ύψους 787.346,60 ευρώ, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 8 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στους Γαργαλιάνους

Επίσης, υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «NOSTOS BLUE HOMES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» στο ίδιο καθεστώς ενίσχυσης που αφορά στην «Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας» στη θέση Πηγάδια της Τοπικής Κοινότητας Βρωμονερίου στους Γαργαλιάνους, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.355.369,19 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.273.811,89 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση  με τη μορφή της επιχορήγησης συνολικού ύψους 874.717,58 ευρώ, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 10,50 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στην Δυτική Μάνη

Τέλος, υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΚΑΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» στο ίδιο καθεστώς ενίσχυσης, το οποίο αφορά στην «Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων (3*)» στη θέση Γαρδίνα εκτός οικισμού Καρυοβουνίου στη Δ.Ε. Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 926.000 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης συνολικού ύψους 508.300 ευρώ, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 4,50 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Β.Β.