Αρχαία Μεσσήνη: Εντυπωσιακή συναυλία -αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Αρχαία Μεσσήνη: Εντυπωσιακή συναυλία -αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, η συναυλία αφιέρωμα στο σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Κράτησα τη ζωή μου…».


Ο Μεσσήνιος ερμηνευτής Γιάννης Θωμόπουλος και 30μελής χορωδία, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Νικολέα, παρουσίασαν στο κοινό, που κατέκλεισε το αρχαίο θέατρο, μελοποιημένα ποιήματα των δύο βραβευμένων με νόμπελ ποιητών Γιώργου Σεφέρη (Επιφάνια – Αβέρωφ) και Pablo Neruda (Canto General). Κείμενα του Πάμπλο Νερούδα παρουσίασε σε δική της μετάφραση η συγγραφέας Φωτεινή Νικολαΐδου.


Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή ενέταξε φέτος στο πολιτιστικό της πρόγραμμα ποικίλες ποιοτικές εκδηλώσεις, ενώ σημείωσε, ότι ανταποκρίνεται στη λογική των ανοιχτών προς την κοινωνία χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς, συνδέοντάς τους με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Ευχαρίστησε επίσης, όλους όσοι παραβρέθηκαν στην Αρχαία Μεσσήνη για να παρακολουθήσουν τη συναυλία αυτή.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας Μαρία Μπαρούνη.


Στη συναυλία, που διοργανώθηκε από το Δήμο Μεσσήνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, μεταξύ άλλων παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, η αντιδήμαρχος Μεσσήνης Ελένη Τσέλιου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης και το μέλος της Δώρα Βαρανάκη, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Δ.Σ., ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Δούζης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Θανάσης Ψαρούλης, πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.