«Χαλαρά» στον τελικό ο Τεντόγλου

«Χαλαρά» στον τελικό ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου, προκρίθηκε με άνεση στον τελικό του άλματος εις μήκος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, που φιλοξενείται στο Μόναχο. Στο πρώτο του άλμα, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, ο οποίος είναι φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, πάτησε 26,9 (!) εκατοστά πριν από την βαλβίδα και προσγειώθηκε στα επτά μέτρα και 66 εκατοστά, ενώ στην δεύτερη προσπάθεια «μετρήθηκε» στα 7.80 μέτρα και στην τρίτη και καλύτερη στα επτά μέτρα και 94 εκατοστά. Σημειώνεται, ότι το όριο πρόκρισης, ήταν 8.05 μέτρα.

«Αρχισα χαμηλά, γιατί δεν είμαι σε καλή ημέρα σήμερα. Ζορίσθηκα με την φόρα μου και δεν ήμουν ο εαυτός μου. Συμβαίνει καμμιά φορά. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω και πήρα την πρόκριση. Αύριο θα διεκδικήσω καλά άλματα. Στο μήκος, όταν δεν βρεις την φόρα σου, μπορεί να είσαι και μισό μέτρο πίσω, εύκολα. Τώρα θα… αράξω και θα περιμένω την αυριανή ημέρα», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Τεντόγλου, μετά τον αγώνα του.

Αυτοί που θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τον Τεντόγλου στον τελικό, είναι ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ (8.06μ. στον προκριματικό), ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες (7.93μ.), ο Βρετανός, Τζέϊκομπ Φίνχαμ-Ντιουκς (7.86μ.), ο Σέρβος, Λάζαρ Ανιτς (7.86μ.), ο Γάλλος, Ζιλ Ρομερί (7.83μ.), ο Τσέχος, Ράντεκ Γιούσκα (7.80μ), ο Κροάτης, Μάρκο Τσέκο (7.74μ.), ο Νορβηγός, Ινγκαρ Κίπλεσουντ (7.74μ.), ο συμπατριώτης του, Χένρικ Φλάτνες (7.79μ.), ο Βρετανός, Ρέϊνολντ Μπανιγκό (7.75μ.) και ο Ισπανός, Εκτορ Σάντος (7.75μ.).

Γιώργος Διακογιάννης / ΑΠΕ-ΜΠΕ