Εξελίσσεται η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής

Εξελίσσεται η αρχαιολογική έρευνα  στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής

Επιτόπια ενημέρωση για την πορεία του ανασκαφικού έργου και των αρχαιολογικών ερευνών στη νότια / νοτιανατολική περιοχή της πλατείας του Ιερού Ναού Υπαπαντής έλαβε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και στελεχών της ΕΦΑ και του Δήμου.

Η επίσκεψη – ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής δήμου Καλαμάτας», που χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την Ευαγγελία Μηλίτση, τα ευρήματα είναι «εντυπωσιακά και μνημειακού μεγέθους» και συμφωνούν με τα στοιχεία, τις εικόνες και τα δεδομένα που υπάρχουν από την ανασκαφή του 1960 και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εργασιών, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι είναι εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.