Κυνηγητό στο κέντρο της Καλαμάτας για σύλληψη διαρρήκτη

Κυνηγητό στο κέντρο της Καλαμάτας για σύλληψη διαρρήκτη

Χάρις στην παρατηρητικότητα ενοίκου πολυκατοικίας στο κέντρο της Καλαμάτας, όταν είδε το ασανσέρ να ανεβαίνει στον τελευταίο όροφο και ήξερε ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος απουσίαζε, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 60χρονος διαρρήκτης.

Μάλιστα, όταν ο ένοικος τον κλείδωσε στην πολυκατοικία μέχρι να έρθει η Αστυνομία, ο δράστης δε δίστασε με κλωτσιά να σπάσει την τζαμαρία και να προσπαθήσει να διαφύγει.

Στο κέντρο της Καλαμάτας
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11.00 το πρωί, όταν ένοικος πολυκατοικίας στην οδό Αριστομένους, κοντά στα φανάρια, την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει είδε το ασανσέρ να ανεβαίνει από το ισόγειο στον 5ο όροφο.

Γνωρίζοντας ότι ο ένοικος του διαμερίσματος απουσιάζει, παραξενεύτηκε και με τα πόδια ανέβηκε στον 5ο. Τότε είδε την πόρτα του διαμερίσματος να είναι σπασμένη, μάλλον με κλωτσιά και στο πρώτο δωμάτιο έναν άντρα να ψάχνει.

Του φώναξε ότι θα ειδοποιήσει την Αστυνομία και αμέσως κατέβηκε στο ισόγειο.

Βγήκε από την πολυκατοικία στο πεζοδρόμιο της Αριστομένους και κλείδωσε την κεντρική είσοδο του κτηρίου.

Έσπασε την τζαμαρία
Λίγα λεπτά μετά κατέβηκε με το ασανσέρ και ο δράστης, στον οποίο ο ένοικος φώναξε να μην κάνει κάτι και να περιμένει να έρθει η Αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις. Ωστόσο, αυτός με μια κλωτσιά έσπασε την γυάλινη τζαμαρία της εισόδου, βγήκε μέσα από τα σπασμένα γυαλιά και άρχισε να τρέχει προς τα πάνω.

Ο ένοικος άρχισε να τον κυνηγά και να φωνάζει στον κόσμο να τον σταματήσουν. Ο δράστης έστριψε στην οδό Βαλαωρίτου και αμέσως μετά στην οδό Αναγνωσταρά.

Λίγα μέτρα μετά, μαζί με άλλους τρεις πολίτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, μέχρι να φτάσουν δικυκλιστές της Αστυνομίας και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστης της διάρρηξης και της απόπειρας κλοπής από το διαμέρισμα είναι ένας 60χρονος.

Της Βίκυς Βετουλάκη