ΜέΡΑ25: Ξεκίνησε καμπάνια γνωστοποίησης της πρότασης 7+1 τομών στους πολίτες της Μεσσηνίας

ΜέΡΑ25: Ξεκίνησε καμπάνια γνωστοποίησης της πρότασης 7+1 τομών στους πολίτες της Μεσσηνίας

Ως πολίτες που ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες των πολιτικών που επέβαλαν όλα τα μνημονιακά κόμματα, τα μέλη του ΜέΡΑ25 Μεσσηνίας θεωρούν υποχρέωσή τους να γνωστοποιήσουν στους συμπολίτες μας ότι υπάρχει τρόπος διάσωσης της αξιοπρέπειάς μας και ανάκτησης του ελέγχου των ζωών μας και της κυριαρχίας της χώρας μας: το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία του ΜέΡΑ25, όπως αποτυπώνεται σε 7+1 Τομές:

  • ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: Άμεση Κατάργηση Χρηματιστήριου Ενέργειας με άμεση εισαγωγή διαφορετικών πλαφόν χονδρικής ανάλογα με το μέσο κόστος παραγωγής της κάθε μονάδας παραγωγής. Μεσοπρόθεσμα: Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ ως παραγωγό, μεταφορέα και πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος υπό το έλεγχο Διαβουλευτικών Συμβουλίων.
  • ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΠΑ &  0%. Μείωση φορολογικού συντελεστή μικρών επιχειρήσεων στο 10%, μεσαίων στο 20% αλλά και αύξηση για τις μεγάλες στο 30%. Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Κούρεμα χρεών 6% και για λιπάσματα, βιβλία και πολιτιστικά αγαθά 6%, 15%, από 13%
  • ΦΟΡΟΙ: Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του 2021. Μείωση συντελεστών ΦΠΑ από 24%  και δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • ΣΤΕΓΗ: Άμεση κατάργηση «Ηρακλή». Προστασία πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από δημόσιο φορέα κόκκινων δανείων («Οδυσσέας»). Ίδρυση Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης, που δε θα δανείζει ούτε θα πουλάει σπίτια, αλλά θα παρέχει άρτιες, ανθρώπινες και οικολογικά δομημένες κοινωνικές κατοικίες σε νέες/ους και στα λαϊκά στρώματα.
  • ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Καμία εξόρυξη, κανένας αγωγός, όλα τα ορυκτά καύσιμα να παραμείνουν στα έγκατα της γης. Παράλληλα, τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα: Κάθε Στέγη ένα φωτοβολταϊκό – Όλες οι Νέες Ανεμογεννήτριες στη Θάλασσα – Η Ελλάδα το Μεσογειακό Κέντρο Παραγωγής και Διανομής Πράσινου Υδρογόνου.
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Ούτε κρατισμός-κομματισμός, ούτε ιδιωτικοποίηση. Ο σχεδιασμός και έλεγχος της δημόσιας παιδείας, υγείας και ενημέρωσης στα χέρια Συμβουλίων Κληρωτών και Εκλεγμένων Πολιτών και η διοίκησή τους στα χέρια των εργαζόμενων σε αυτά.
  • ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΑΔΕ, ΕΛΣΤΑΤ, Υπερταμείο, ΤΧΣ περνούν στο ελληνικό κράτος (από την τρόικα) και κοινωνικοποιούνται μέσω: (Α) Λογοδοσίας σε Συμβούλια Κληρωτών και Εκλεγμένων Πολιτών, και (Β) Ορισμού διοικήσεων από τη νέα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & START UPS: Ένταξη Υπερταμείου, ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ κ.λπ. στην νέα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ-ΤΡΑΠΕΖΑ και δημιουργία του Συστήματος Δημοσιονομικών Συναλλαγών «Δήμητρα»,

Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Εξωτερική Πολιτική, Πρόσκληση σε Διεθνή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη σε όλες τις Μεσογειακές Χώρες, Κατάργηση ορμητηρίων του Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας των ΗΠΑ, Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος-Εμιράτα, Διεθνής Εκστρατεία για Νέο Κίνημα Αδέσμευτων.