Συναυλία σήμερα Μικρασιατικής Μουσικής στο Νιόκαστρο της Πύλου

Συναυλία σήμερα Μικρασιατικής  Μουσικής στο Νιόκαστρο της Πύλου

Συναυλία Μικρασιατικής Μουσικής με ελεύθερη είσοδο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος σήμερα Τρίτη, 23 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στο χώρο του παλιού γυμναστηρίου Πύλου, έξω από το Νιόκαστρο.

Οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Πύλου-Νέστορος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια από τη Μικρά Ασία, από τα παράλια του Αιγαίου (Σμύρνη, Κορδελιό, Αλάτσατα, Τσεσμέ, Πέργαμος, Αϊβαλί κ.α.) μέχρι τα παράλια του Εύξεινου Πόντου (Ινέπολη, Σινώπη, Κερασούντα, Σαμψούντα κ.α.) και την Καππαδοκία (Σινασός, Καρβάλη, Καισάρεια, Ικόνιο κ.α).

Τα τραγούδια και οι σκοποί που θα παρουσιαστούν είτε δεν έχουν ακουστεί στο ευρύ κοινό αλλά έχουν σωθεί μέσα από καταγραφές και παλαιότερες ηχογραφήσεις Μικρασιατών, είτε έχουν αγαπηθεί μέσα από το ευρέως γνωστό μικρασιατικό ρεπερτόριο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και την κατάρτιση του προγράμματος έχει ο Καλαματιανός μουσικός Ταξιάρχης Γεωργούλης, ενώ συμμετέχουν αναλυτικά: Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), Στρατής Ψαραδέλλης (λύρα), Τάσος Πούλιος (κανονάκι, τραγούδι), Μάρθα Μαυροειδή (λάφτα, τραγούδι) και Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά).