Τουριστική κίνηση υπάρχει, αλλά συγκρατημένοι οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους

Τουριστική κίνηση υπάρχει, αλλά συγκρατημένοι  οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους

Καθοδική η πορεία των τιμών στα καύσιμα

Σε πολύ καλά επίπεδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, κινούνται οι τιμές των καυσίμων στη Μεσσηνία κι αν η φθίνουσα πορεία συνεχισθεί, είναι πολύ πιθανό κοντά στον Δεκαπενταύγουστο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να πέσει και κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση, όλοι οι πρατηριούχοι που μιλήσαμε παραδέχονται ότι είναι αυξημένη, αλλά για το κατά πόσο οι πελάτες των πρατηρίων γεμίζουν τα ρεζερβουάρ, οι απόψεις διίστανται.

Πάντως, όλοι περιμένουν να εκμεταλλευτούν τα χρήματα του fuel pass 2, που αυτές τις ημέρες πολλοί θα δουν στο λογαριασμό ή στην κάρτα τους.

«Δεν είναι όπως το 2019»

Ο πρατηριούχος Γιώργος Καπερώνης, σημείωσε ότι η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς πλέον βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά δε συγκρίνεται ακόμα με αυτή του 2019.

«Ξέραμε ότι θα είναι αυξημένη, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που περιμέναμε. Υπάρχει πάντως κίνηση τώρα. Να δούμε όταν φθινοπωριάσει τι θα γίνει. Ο κόσμος είναι συγκρατημένος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι την κατάσταση θα βοηθήσει και το fuel pass 2, το οποίο πολλοί το περιμένουν.

Οι τιμές των καυσίμων έχουν καθοδική πορεία και αυτό όπως εκτίμησε ο κ. Καπερώνης θα συνεχίσει και θα περάσει και στα πρατήρια τις επόμενες ημέρες.

«Φουλάρουν τα ρεζερβουάρ»

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Κατσαρός, σημείωσε ότι στο πρατήριό του είναι πολύ μεγάλη η κίνηση και πως οι οδηγοί δε σκέφτονται ιδιαίτερα το κόστος και φουλάρουν τα οχήματά τους.

«Κανένας δε βάζει 10 και 20 ευρώ που ακούω να λένε στην Αθήνα. Εδώ γεμίζουν κανονικά. Η κίνηση είναι πολύ καλή και είμαστε ευχαριστημένοι», είπε ο κ. Κατσαρός.

Οι τιμές,όπως, πρόσθεσε είναι καθοδικές και ήδη από χθες το απόγευμα η τιμή άλλαξε στ πρατήριο του και η αμόλυβδη βενζίνη πήγε 2,058 ευρώ το λίτρο και το diesel extra  1,758 το λίτρο. Εκτίμησε δε ότι από την Τρίτη θα υπάρξει κι άλλη πτώση τιμών, ενώ ελπίζει όπως είπε τον Δεκαπενταύγουστο η τιμή της αμόλυβδης να πέσει και κάτω από τα 2 ευρώ.

Όσο για το fuel pass 2, ο κ. Κατσαρός σημείωσε ότι ο κόσμος το εκμεταλλεύεται, όμως ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχουν εξοικειωθεί με την χρήση των κινητών τηλεφώνων και την εφαρμογή για την πληρωμή και ζητούν την βοήθεια των υπαλλήλων των πρατηρίων.

«Δεν πάνε εκδρομές όπως παλιά»

Η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά στην περιοχή μας από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπως σημείωσε ο πρατηριούχος Λάμπρος Σώτηρας, ωστόσο τα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν το ίδιο.

«Έρχεται ο ταξιδιώτης, παρκάρει το αυτοκίνητό του και το μετακινεί όταν φεύγει.  Δεν είναι όπως παλιά, που έκαναν εκδρομές, μέσα στο νομό για να δουν κι άλλες περιοχές.Καύσιμα βάζουν όσα αντέχει η τσέπη τους για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Ακόμα και υπαλλήλους βλέπουμε πια να πηγαίνουν στη δουλειά, όταν είναι εκτός πόλης, όλοι μαζί για να μοιράζουν τα έξοδα», τόνισε ο κ. Σώτηρας.

Το fuel pass 2, καλύπτει ένας μέρος των αναγκών και πολλοί το περιμένουν πως και πως.

Τέλος, σε ότι αφορά τις τιμές, ο κ. Σώτηρας, είπε ότι το βαρέλι έχει πέσει κάτω από τα 90 δολάρια και θα έπρεπε ήδη η τιμή της αμόλυβδης να είναι κάτω από τα 2 ευρώ, αλλά δεν είναι και εκτίμησε ότι αν συνεχισθεί αυτή η καθοδική πορεία, θα δούμε την τιμή στα καύσιμα να πέφτει κι άλλο.

Της Βίκυς Βετουλάκη