4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας: Ανοιχτό μάθημα αύριο στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου

4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας: Ανοιχτό μάθημα αύριο στο  αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου

Σχεδόν στο τέλος του έχει φθάσει για φέτος το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας και για αυτό το λόγο διοργανώνεται ανοιχτό μάθημα αύριο Παρασκευή στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Όπως σημειώνεται από τη Δημιουργική Ομάδα, «η εργασία μας επικεντρώνεται σε εναλλακτικές προσεγγίσεις για την εύρεση του χαρακτήρα μέσα από το λυρικό δράμα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ και τη δημιουργία του “κόσμου” του έργου.

Παράλληλα, προσπαθήσαμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας δυνατότητες και αυτοπειθαρχία, με σκοπό να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους στο έπακρο.

Προτού η φετινή διοργάνωση ολοκληρωθεί, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο εκκλησιαστηριο της Αρχαίας Μεσσήνης, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με χαρά σας προσκαλούμε σε ένα ανοιχτό μάθημα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Το ανοιχτό μάθημα δεν είναι παράσταση μα ένα κανονικό μάθημα υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και καλλιτέχνη Γκάμπριελ Μολέτα στην κίνηση και του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Kalamata Drama International Summer School, Άντριου Βισνέφσκι, στη διδασκαλία του κειμένου.

Στο ανοιχτό αυτό μάθημα θα μπορέσετε να δείτε τις τεχνικές και τη διδασκαλία που εφαρμόζονται στο σχολείο θεάτρου και να μοιραστείτε την εμπειρία μαζί με τους μαθητές.

Η διάρκεια του ανοιχτού μαθήματος είναι περίπου 90′.

Να σημειωθεί ότι θα πρέπει να βρίσκεστε στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου ένα τέταρτο νωρίτερα. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη (τηλεφωνικά στο: 6955933407ή μέσω mail: info@mariacallas.gr)

Για κράτηση θέσης ή οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Θα χαρούμε να σας δούμε την Παρασκευή στο open course / KaDISS 2022».

-Η φωτογραφία είναι της Φιλάνθης Λάγιου για τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας