«Άθλια κατάσταση των δρόμων του Σιδηροκάστρου»

«Άθλια κατάσταση των  δρόμων του Σιδηροκάστρου»

Παρεμβάσεις του Δήμου Τριφυλίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την οδοποιία τόσο εντός της Κοινότητας Σιδηροκάστρου όσο και στο ενδοδημοτικό καθώς και επαρχιακό δίκτυο, αναμένει ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας, καθώς πολλάκις έχει θέσει το θέμα στο δήμαρχο.

Σε σχετική, μάλιστα, ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου αναγράφεται: «Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας με έγγραφα και συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο Τριφυλίας Γεώργιο Λεβεντάκη έχει θέσει εδώ και πολύ καιρό (από το 2019) το θέμα της οδοποιίας Σιδηροκάστρου.

Με πρόσκληση, μάλιστα, του Συνδέσμου, ο δήμαρχος είχε επισκεφθεί το Σιδηρόκαστρο και είχε δει από κοντά την κατάσταση. Κατόπιν συνάντησης της προέδρου του Δ.Σ. Μαρίας Κ. Λιακάκη με το δήμαρχο κ. Λεβεντάκη πέρυσι, αλλά και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022, στο πλαίσιο ομιλιών της, ενημέρωσε, εκ μέρους του Δ.Σ., το δήμαρχο για την άθλια κατάσταση των δρόμων του Σιδηροκάστρου και ζήτησε, για ακόμη μία φορά, τη συνδρομή του Δήμου.

Ο κ. Λεβεντάκης ενημέρωσε την κυρία Λιακάκη ότι τέλη Σεπτεμβρίου θα φέρει τελικά στο Σιδηρόκαστρο το καινούργιο μηχάνημα που σπάει πλάκες και ήρθε από το εξωτερικό τον Αύγουστο (το περιμέναμε μήνες). Είναι γεγονός ότι ειδικά η οδική αρτηρία του άνω Σιδηροκάστρου, που εξυπηρετεί όλο το χωριό, σε λίγο καιρό θα είναι αδιάβατη για τα αυτοκίνητα. Ταξί δεν εξυπηρετεί πλέον τους κατοίκους του άνω χωριού. Οι μικροί δρόμοι στο εσωτερικό, ειδικά στο άνω χωριό, που οδηγούν στην κεντρική πλατεία, είναι άκρως επικίνδυνοι για τους πεζούς!

Επίσης, η οδική αρτηρία Σιδηροκάστρου προς τη Βανάδα και μέχρι το Άνω Καλόνερο, που εξασφαλίζει την πρόσβαση των Σιδηροκαστριτών προς το πεδινό και παραθαλάσσιο τμήμα, είναι προβληματική. Δεν αρμόζει σε ένα κεφαλοχώρι, πρώην έδρα του ιστορικού Δήμου Αυλώνος, να εμφανίζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα. Δρόμοι στο εσωτερικό του δεν έχουν συντηρηθεί από τότε που κατασκευάστηκαν! Αρκετοί έχουν πάθει σοβαρές ζημιές στα οχήματά τους. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε τη βοήθεια του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την οδοποιία του Σιδηροκάστρου.

Ο Σύνδεσμός μας έχει χρέος να συνεχίσει το έργο των ιδρυτών και προκατόχων του».

*Φωτογραφίες προ μηνών, σήμερα είναι τραγικότερη κατάσταση

Του Ηλία Γιαννόπουλου