Μάχη στο «Παίδων» για να κρατηθεί στη ζωή το 4 μηνών κοριτσάκι από τον Αετό

Μάχη στο «Παίδων» για να κρατηθεί στη ζωή το 4 μηνών κοριτσάκι από τον Αετό

Αρνείται τις κατηγορίες ο 20χρονος πατέρας, λέει ότι το ταρακούνησε για να σταματήσει να κλαίει

Εξαιρετικά κρίσιμη ήταν η κατάσταση μέχρι χθες το βράδυ του τεσσάρων μηνών μωρού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία», μετά το σύνδρομο ανατάραξης που υπέστη, ενώ ο 20χρονος αλλοδαπός πατέρας του, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, χθες το πρωί, σύμφωνα με το συνήγορό του Νικόλαο Αγγελόπουλο, εμφανίστηκε ράκος ενώπιον εισαγγελέως και ανακρίτριας στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.

Ο 20χρονος αρνείται τις κατηγορίες, αποδίδοντας το συμβάν σε κακιά στιγμή και σε λανθασμένη αντιμετώπιση και όχι σε κακοποίηση, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη. Μαζί του θα απολογηθεί και η 20χρονη μητέρα του παιδιού, η οποία κατηγορείται από κοινού με το σύντροφό της για ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ένα όπλο και φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι τους από τους αστυνομικούς, ενώ έχει αφεθεί ελεύθερη.

Ο 20χρονος πατέρας μετά την προθεσμία που έλαβε κρατείται στη Δ.Α. Μεσσηνίας.

Όσο για το μωρό, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές και θωρακικές κακώσεις και μώλωπες.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με εκτεταμένες αναφορές από τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ στον Αετό, όπου διέμενε το ζευγάρι, οι κάτοικοι είναι συντετριμμένοι, αγωνιούν και προσεύχονται για το κοριτσάκι.

Βίαιο ταρακούνημα
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ζευγάρι συζούσε στον Αετό Τριφυλίας και πριν από τέσσερις μήνες απέκτησαν το κοριτσάκι.

Το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ η 20χρονη μητέρα του παιδιού βρισκόταν στο Κοπανάκι, όπου εργάζεται, ο 20χρονος πατέρας ήταν στο σπίτι τους στον Αετό με το μωρό. Περίπου στις 3.30 κι ενώ είχε ταΐσει το παιδί, αυτό άρχισε να κλαίει πολύ έντονα και για αρκετή ώρα, με τον 20χρονο πατέρα να μην ξέρει πώς να το ηρεμήσει. Κάποια στιγμή το άρπαξε από τις μασχάλες και τα πλευρά και άρχισε να το ταρακουνάει δυνατά όλο και πιο έντονα, θεωρώντας ότι έτσι θα ηρεμήσει.

Σύμφωνα με τον 20χρονο, που κατά το παρελθόν, όπως είπε μετά στους αστυνομικούς, είχε εμπειρία με παιδιά, γιατί είχε ουσιαστικά μεγαλώσει τον ετεροθαλή αδερφό του, το απόγευμα του Σαββάτου το παιδί άρχισε να κλαίει ασταμάτητα και δεν μπορούσε να το ηρεμήσει. Για να το κάνει να σταματήσει το κλάμα, όπως είπε, το έπιασε από τις μασχάλες και το ταρακούνησε για 10 με 20 δευτερόλεπτα! Ώσπου αντιλήφτηκε ότι κάτι κακό έπαθε το παιδί και τηλεφώνησε στη μητέρα, καθώς ήξερε ότι εκείνη την ώρα τελειώνει από τη δουλειά της, ζητώντας της να έρθει πιο γρήγορα, χωρίς όμως να της πει για το μωρό.

Η 20χρονη κοπέλα, που είχε πάει εκείνη τη στιγμή σε σούπερ μάρκετ να ψωνίσει, επέστρεψε σύντομα στο σπίτι και βρήκε τον 20χρονο να αλλάζει πάνα στο μωρό. Την στιγμή εκείνη το μωρό έβγαλε μια έντονη κραυγή και έχασε τις αισθήσεις του. Οι δύο τους θορυβήθηκαν και άμεσα με το αυτοκίνητό τους το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Σοβαρά τραύματα
Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς η σοβαρότητα της κατάστασης και άμεσα το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, συνοδευόμενο από τη μητέρα του, ενώ ο κατηγορούμενος πατέρας ακολούθησε το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητό του.

Λίγο πριν από τις 7.00 το μωρό παρέλαβαν σε άσχημη κατάσταση οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ από τις εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί δύο υποσκληρίδια αιματώματα στο κεφάλι, πολλαπλές αμφιβληστροειδικές κηλιδώδεις αιμορραγίες στα μάτια και δύο κατάγματα αριστερά στα πλευρά.

Το παιδί διασωληνώθηκε και λίγο πριν από τις 9.00 με ασθενοφόρο ξεκίνησε η διακομιδή του για το Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο ακολούθησαν και οι γονείς.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως όλα αυτά συνηγορούν σε περιστατικό κακοποίησης βρέφους και ενημέρωσαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί με τη σειρά τους ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους στη Διεύθυνση Ανηλίκων στην Αθήνα, οι οποίοι πήγαν στο «Παίδων» και βρήκαν τους γονείς στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου και τους προσήγαγαν.

Ταυτόχρονα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού στον Αετό οι αστυνομικοί βρήκαν σε γλάστρα να καλλιεργείται ένα μικρό δενδρύλλιο κάνναβης 10 εκατ., ενώ στο σπίτι ένα πιστόλι, 100 φυσίγγια κρότου και 44 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύλληψη
Την Κυριακή αστυνομικοί μετέφεραν τους νεαρούς γονείς στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του περιστατικού και στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ χθες το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Αμέσως μετά ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου πατέρα, δικηγόρος Νικόλαος Αγγελόπουλος, δήλωσε ότι «ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή από κοινού (με τη μητέρα του βρέφους) και καλλιέργεια κάνναβης για ατομική χρήση και μόνο. Αρνείται την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία. Ζητήσαμε και πήραμε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη στις 10.30 ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας. Ευχή όλων, και σκέψη, είναι το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει υγιές.

Από εκεί και πέρα, όπως σας είπα, ο πατέρας αρνείται την κατηγορία. Η μητέρα συμπαρίσταται στον πατέρα και αυτό είναι το σημαντικό».

«Λανθασμένη αντιμετώπιση και όχι βίαιη συμπεριφορά»
Ερωτηθείς ο κ. Αγγελόπουλος τι υποστηρίζει ο εντολέας του σχετικά με το συμβάν, απάντησε: «Ήταν ένα ατύχημα, η κακιά στιγμή, μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι η αλήθεια. Είκοσι χρονών είναι ο πατέρας, δεν ήξερε να διαχειριστεί ένα βρέφος. Ήταν μόνος του στο σπίτι, το παιδί είχε μια κρίση με κλάματα και δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί όπως ένας έμπειρος».

Και συμπλήρωσε: «Είναι ράκος. Αυτή τη στιγμή το παιδί του βρίσκεται στην εντατική και ο ίδιος είναι σε εξαιρετικά κακή ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και η μητέρα. Συμπαρίσταται η μητέρα του βρέφους στον πατέρα. Και στο νοσοκομείο στην Κυπαρισσία, και στην Καλαμάτα και στην Αθήνα ήταν όλοι μαζί».

Ο κ. Αγγελόπουλος κατέληξε τονίζοντας: «Δεν πρόκειται για βίαιη συμπεριφορά, αλλά λανθασμένη αντιμετώπιση του πατέρα σε μια κρίση που είχε το παιδί. Και η μητέρα πιστεύει την εκδοχή του πατέρα».

Των Βίκυς Βετουλάκη, Ηλία Γιαννόπουλου