Πριν από το τέλος του 2022 το νέο Κέντρο Αιμοκάθαρσης του Ομίλου «Nephroxenia» στην Καλαμάτα

Πριν από το τέλος του 2022 το νέο Κέντρο Αιμοκάθαρσης του Ομίλου «Nephroxenia» στην Καλαμάτα

Πριν από το τέλος του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει στην Καλαμάτα τη λειτουργία του το νέο σύγχρονο Κέντρο Αιμοκάθαρσης του Ομίλου «Nephroxenia», όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παντελής Κατσιφαράκης.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, το Κέντρο θα στεγασθεί σε κτήριο που κατασκευάζεται στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και σύμφωνα με τον κ. Κατσιφαράκη, θα διαθέτει 24 θέσεις αιμοκάθαρσης, με μηχανήματα τελευταίας γενιάς του ιαπωνικού οίκου Nikkiso.

Όμιλος Nephroxenia
Ο Όμιλος Nephroxenia έχει δημιουργήσει Κέντρα Αιμοκάθαρσης νέας γενιάς, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να μεγιστοποιήσουν την άνεση και την ικανοποίηση των ασθενών, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και υγεία τους.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφαράκης, ο Όμιλος δραστηριοποιείται με τέσσερις μονάδες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Χανιά, Χαλκιδική, Κέρκυρα και Ιωάννινα. Υπό κατασκευή βρίσκονται τρεις ακόμα μονάδες αιμοκάθαρσης, αυτή της Καλαμάτας, άλλη μία στην Άρτα και άλλη μία στη Θεσσαλονίκη.

«Η μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης στην Καλαμάτα θα στεγάζεται σε νεόδμητο κτήριο το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξαρχής προκειμένου να λειτουργήσει ως μονάδα αιμοκάθαρσης από τη κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειας Παπασταθόπουλου, που έχει μακρά εμπειρία στην περιοχή της Μεσσηνίας», εξήγησε ο κ. Κατσιφαράκης.

Τρισδιάστατη απεικόνιση του Κέντρου NEPHROXENIA στην Καλαμάτα, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του

Για την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών
Συμπλήρωσε δε ότι όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου θα απασχολεί καταξιωμένο ιατρικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρία και δραστηριότητα στην περιοχή της Μεσσηνίας, καθώς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό ικανό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των νεφροπαθών ασθενών της Μεσσηνίας.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και η αναζήτηση μέσω αγγελιών του προσωπικού που θα συνεργασθεί με τον Όμιλο.

Εξήγησε, επίσης, ότι γι’ αυτό επιλέχθηκε προσεκτικά το σημείο κατασκευής του κτηρίου, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα τους νεφροπαθείς, χωρίς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη