Προφυλακίσθηκαν οι 4 από τους 6 Τούρκους που κατηγορούνται για διακίνηση αλλοδαπών

Προφυλακίσθηκαν οι 4 από τους 6 Τούρκους που κατηγορούνται για διακίνηση αλλοδαπών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, οι τέσσερις από τους έξι Τούρκους που κατηγορούνται ως διακινητές των 69 μεταναστών που εντοπίσθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το απόγευμα της Παρασκευής το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ότι ιστιοφόρο σκάφος πλέει ακυβέρνητο και ζητά βοήθεια σε θαλάσσια περιοχή 26 νμ ΝΔ της Ζακύνθου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβατών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου, το παραπλέον φορτηγό πλοίο «HC Jana Rosa» σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, παρουσία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, προχώρησε στη διάσωση 69 αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου από άγνωστο σημείο τουρκικών ακτών πλησίον της Σμύρνης, με προορισμό την Ιταλία.

Το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε στη ράδα της Καλαμάτας τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι αλλοδαποί με λάντζα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι. Ανάμεσα στους 69 επέβαιναν και οι έξι Τούρκοι, οι οποίοι από την προανάκριση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας κρίθηκαν ως υπαίτιοι για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών σε επίπεδο εγκληματικής οργάνωσης.
Β.Β.

Φώτο αρχείου