Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων “The ones who ROAM”

Πρόγραμμα ανταλλαγής  νέων “The ones who ROAM”

Ανταλλαγή νέων με θέμα την κοινωνική ένταξη και τους Ρομά, υπό τον τίτλο “The ones who ROAM”, διοργανώνει η ομάδα νέων Horizons For Youth με έδρα την Αθήνα από τις 9 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στη Μεσσήνη.

To πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Συνολικά 43 νέοι έως 30 ετών θα λάβουν μέρος στην ανταλλαγή νέων από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ισπανία και Γαλλία.

Καθ‘ όλη δε τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε δραστηριότητες βασισμένες εξ ολοκλήρου στη μη τυπική και άτυπη μάθηση και δια βίου εκπαίδευση και με την ολοκλήρωσή του θα παραλάβουν το πιστοποιητικό παρακολούθησης YOUTHPASS.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στα ζητήματα κοινωνικής ένταξης, στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης, αλλά και στην προώθηση της ανεκτικότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και το αίσθημα ευθύνης του πολίτη.

Τη νεανική αυτή πρωτοβουλία στηρίζει ο Δήμος Μεσσήνης, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς της περιοχής, ενώ οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο KLEOPATRA INN και είναι ανοιχτές στο κοινό.