120 ΠΕΑ: Μήνυμα στα ελληνικά από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

120 ΠΕΑ: Μήνυμα στα ελληνικά από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Μπορεί την Παρασκευή η ηχηρή απουσία του Ισραηλινού υπουργού Εθνικής Άμυνας, Μπένι Γκαντς, από την εκδήλωση στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, για την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρο Εκπαίδευσης, να απασχόλησε δημοσιεύματα και αναλύσεις, όμως ο ίδιος μια μέρα μετά με δημοσιεύσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξήρε τη σημασία της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας.

Με αναρτήσεις του στην ελληνική γλώσσα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ θέλησε να εξάρει τη σημασία της ελληνοϊσραηλινής αμυντικής και βιομηχανικής συνεργασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα για τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις.

«Είναι μια στρατηγική επένδυση και εγχείρημα που αντανακλά το βαθύ και ισχυρό δεσμό μεταξύ των χωρών μας και των αμυντικών αρχών μας» επισημαίνει ο Μπένι Γκαντς για το Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Αναφερθείς στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, γράφει πως τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στις βιομηχανίες του Ισραήλ.

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ γνωστοποιεί πως τόνισε τη δέσμευσή του να εμβαθύνει περαιτέρω την «εξαιρετική αμυντική και βιομηχανική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, η οποία έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Β.Β.