Μονάδα Καλλιρρόης: Αισιοδοξία για άμεση λύση παρά την προσφυγή στο ΣτΕ και τα ψηφίσματα

Μονάδα Καλλιρρόης: Αισιοδοξία για άμεση λύση παρά  την προσφυγή στο ΣτΕ και τα ψηφίσματα

Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης, όπου κατασκευάζεται η 2η μονάδα στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διενήργησε προχθές το πρωί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Συνοδευόμενος από τον εργοταξιάρχη επισκέφθηκε διάφορα σημεία του έργου, το οποίο -όπως ενημερώθηκε σχετικά- προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Η εκτίμηση που εκφράστηκε ήταν ότι περί τους δύο μήνες από τώρα η εν λόγω μονάδα θα έχει ολοκληρωθεί και πλέον θα είναι σε θέση να δεχθεί τα σκουπίδια των Δήμων της Μεσσηνίας, καθώς και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας από την Αρκαδία.

Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί η αισιοδοξία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου από τη στιγμή που στο τέλος του μήνα θα εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ένσταση των φορέων και συλλόγων. Εκτός και αν ο κ. Νίκας γνωρίζει την απόφαση εκ των προτέρων.

Επίσης, αγνοεί τις δεκάδες διαμαρτυρίες και τα ψηφίσματα που έχουν υπογράψει ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιρρόης και νόμιμος εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιρρόης, Χρήστος Κυριακόπουλος, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Χωριών Δήμου Οιχαλίας, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καλλιρρόης και Όμορων Χωριών, η Σουηδική Κοινότητα της Καλλιρρόης “Ο Ελαιώνας”, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καλλιρροϊτών Πέτρος Μπούρκουλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Κωνσταντιναίων Δημήτρης Καπόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων της Καλλιρρόης και των Όμορφων Χωριών ο Γιάννης Αλεξόπουλος, ο Κώστας Ζαφειράκης από την Πολίχνη και η Δήμητρα Γιαννοπούλου από την Καλλιρρόη.
Α.Π.