Οι πρωταθλητές Ευρώπης στην Καλαμάτα για μια μεγάλη γιορτή ποδοσφαίρου ακαδημιών!


Τέταρτος σταθμός του αναπτυξιακού προγράμματος ποδοσφαίρου Legends 2004 Youth Cup θα είναι σήμερα η πόλη της Καλαμάτας.

Στο Γήπεδο Μεσσηνιακού θα βρεθεί από το πρωί αντιπροσωπεία των πρωταθλητών Ευρώπης και εκατοντάδες νεαροί ποδοσφαιριστές, ποδοσφαιρίστριες και θεατές για να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή.

«Μέσα από μια σειρά δράσεων θεωρητικού και αγωνιστικού περιεχομένου, οι Legends 2004 διδάσκουν τον σωστό τρόπο προπόνησης και συμπεριφοράς, μυστικά του αθλήματος και κυρίως τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, σμιλεύοντας τον χαρακτήρα και την νοοτροπία των παιδιών.

Αξίες και ιδανικά, οι αρχές του ομαδικού πνεύματος και πολύτιμες γνώσεις, αποτελούν τους άξονες ενός mentoring event προπονητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στο Legends 2004 Youth Cup της Καλαμάτας συμμετέχουν οι Ακαδημίες Κ12: Τornados, Πανγυθεατικός, ΠΑΕ Καλαμάτα, JuniorsAcademy, Αριστέας Άργους, Αίαντας Καλαμάτας, Εράνη Φιλιατρών, Ακαδημία Μεγαλόπολης. Επίσης, θα γίνει ο καθιερωμένος αγώνας επίδειξης γυναικείου ποδοσφαίρου, στον οποίο θα συμμετάσχει η ακαδημία Πατίστα ΑΟΠΚ και μέλη των Legends 2004 και ένα Special Event κατά το οποίο οι Legends θα παίξουν ποδόσφαιρο με παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού (η τελευταία αυτή δράση θα γίνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Παιδιών με Αυτισμό Καλαμάτας «Ευτυχία» και ολόκληρη η διοργάνωση με την υποστήριξη της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας).