Σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση μπήκε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης

Σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση  μπήκε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης

Κοινή δήλωση 5 δημοτικών συμβούλων μελών του Δ.Σ.

Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος που καταγράφεται στο Σύνδεσμο για το μήνα Οκτώβριο δείχνει τετραπλασιασμό της τιμής του, επιβεβαιώνοντας έτσι τις ανησυχίες όλων. Ενδεικτικά, για το αντλιοστάσιο του Πηδήματος του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας Μεσσήνης και Μάνης πέρσι το Σεπτέμβρη ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ήταν 50.000 ευρώ, φέτος το Σεπτέμβρη έφτασε στα 108.267 ευρώ, ενώ μετά ένα μήνα, τον Οκτώβριο, σχεδόν με ένα άλμα διπλασιάστηκε, καταγράφοντας νέο ρεκόρ 191.077 ευρώ!

Αν σημειώσουμε ότι το ταμειακό υπόλοιπο του Συνδέσμου σήμερα είναι 934.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε τις οφειλές τα δύο τελευταία χρόνια του Δήμου Μάνης 103.000, του Δήμου Μεσσήνης το τελευταίο χρόνο 72.000 ευρώ και ότι ο Σύνδεσμος θα χρειαστεί 300.000 ευρώ το μήνα, φυσικά αν δεν αυξηθεί και άλλο το κόστος του ρεύματος, μένουν πολύ λίγες ημέρες οικονομικά μέχρι το σημείο μηδέν.

Το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σημειώνουμε ότι από αυτά τα χρήματα μισθοδοτούνται οι εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο και καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, ασφαλώς αφορά σε όλη τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα και κάθε Δήμος το αντιμετωπίζει διαφορετικά και με άλλον τρόπο. Προτείνουμε να συγκληθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης με την παρουσία των δημάρχων και των επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να παρθούν αποφάσεις.

Επίσης, τονίζουμε ο Σύνδεσμος δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του είχαν δοθεί, ώστε να διεκδικήσει προγράμματα φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες προϋποθέσεις για τη μείωση του κόστους.

Δυστυχώς, στη μοναδική αποτυχημένη προσπάθεια από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, προσπάθησε να ενοικιάσει χώρο από τη “Διοκλής” με υψηλό ενοίκιο από 400 ευρώ στα 4.000 ευρώ, με αξεπέραστα τελικά νομικά προβλήματα.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι Δημοτικές Αρχές πρέπει να διασφαλίσουν τους ελάχιστους οκτώ εργαζομένους του Συνδέσμου και να σταματήσουν να σχεδιάζουν με βάση «ας πληρώσουν οι καταναλωτές»!

Λιάππας Λεωνίδας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε» (Δήμος Καλαμάτας

Μπεχράκης Σταμάτης «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» (Δήμος Καλαμάτας)

Μπουρίκας Κωνσταντίνος «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ κίνηση πολιτών» (Δήμος Μεσσήνης)

Τσαπόγας Κωνσταντίνος «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» (Δήμος Καλαμάτας)

Φαββατάς Δημήτρης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» (Δήμος Καλαμάτας)