Ανοιχτό μέτωπο Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας για τα σκουπίδια

Ανοιχτό μέτωπο Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας για τα σκουπίδια

Στην… περιβόητη πλέον συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την περασμένη Δευτέρα έγινε αναφορά από τον ίδιο και στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και στην απουσία του Δήμου Καλαμάτας από τη σύσκεψη των προηγούμενων ημερών στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το αν οι εκπρόσωποι του Δήμου εξήγησαν το λόγο της απουσίας τους, ο περιφερειάρχης σχολίασε: “Ρωτήστε τους. Ενδεχομένως να είχαν κάποια προβλήματα, να είχαν κάποιον σχεδιασμό, να σχεδίαζαν κάτι σπουδαίο και να μην μπορούσαν να έρθουν. Δεν πειράζει. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει, θα γίνει, γιατί δεν είναι και στο χέρι κανενός Δήμου να κάνει ό,τι θέλει σε αυτό τον τομέα, έτσι;».

Επανέλαβε δε την πρόταση της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων από την 1/1/2023, δηλαδή τη μεταφορά των σκουπιδιών στην Καλλιρρόη. Από εκεί θα τα παίρνει η εταιρεία που τα διαχειρίζεται, θα τα μεταφέρει στην Παλαιόχουνη για επεξεργασία και στη συνέχεια το υπόλειμμα θα επιστρέφεται στην Καλλιρρόη για ταφή.

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, έπειτα από σχετική ερώτηση έδωσε τη δική του εξήγηση. Ειδικότερα, σχολίασε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει τη διαχείριση και καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί μια λύση.

“Σε αντίθεση”, τόνισε, “με όσα ακούμε κατά καιρούς ότι η Καλλιρρόη ανοίγει μέρα με τη μέρα, οι άνθρωποι της εταιρείας ξεκαθάρισαν ότι νωρίτερα από τον Απρίλιο, Μάιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει η Καλλιρρόη. Οπότε θα δούμε πώς θα πορευτούμε”.
Α.Π.