Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Λύθηκαν (;) οι παρεξηγήσεις με το Δήμο Καλαμάτας

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Λύθηκαν (;) οι παρεξηγήσεις με το Δήμο Καλαμάτας

Στα σκαριά νέα γραμμή για την ανατολική πόλη

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο θέματα που αφορούν στο Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας έγινε την περασμένη Τρίτη υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης, καθώς και το συγκοινωνιακό έργο που υλοποιείται από το Αστικό ΚΤΕΛ. Επίσης, υπήρξε συζήτηση – ενημέρωση για τη δημιουργία νέας αστικής γραμμής που θα εξυπηρετεί συγκοινωνιακά περιοχές του ανατολικού ιστού της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Θανάσης Πατικόπουλος, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Μουστρούχος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και Μαρία Αγγελή.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη επιστολή της, με αποδέκτες την Περιφέρεια, το Δήμο Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ ζητούσε να ανοίξει διάλογος άμεσα, για να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη παρακώλυση της αστικής συγκοινωνίας στην Καλαμάτα.

Το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας σημείωνε ότι η παρακώλυση της αστικής συγκοινωνίας ταλαιπωρεί τους πολίτες και τους εργαζομένους του, ενώ αιτίες είναι η αυξημένη παραβατικότητα στους δρόμους της πόλης, η ανεπαρκής κυκλοφοριακή σήμανση και η ελλιπής αστυνόμευση.

Επίσης, στην επιστολή παρατηρούσε ότι η παρακώλυση της συγκοινωνίας είναι αποτέλεσμα της συνεχούς μείωσης των θέσεων στάθμευσης στην πόλη, των αποσπασματικών παρεμβάσεων σε οδούς, των καθυστερήσεων στα έργα που γίνονται σε οδούς, καθώς και της έλλειψης επίκαιρης κυκλοφοριακής μελέτης.

Η διακοπή της κυκλοφορίας στην Αριστομένους, για την πρόσφατη διεξαγωγή της άσκησης σεισμού στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ήταν η αιτία για να ξεχειλίσει το ποτήρι για το Αστικό ΚΤΕΛ, που σε ανακοίνωσή του υπογράμμιζε ότι συστηματικά ο Δήμος Καλαμάτας κλείνει δρόμους για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και στους πολίτες και στην εταιρεία και τους εργαζομένους της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Αστικό ΚΤΕΛ μιλούσε για πρόχειρες και ερασιτεχνικές αντιλήψεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ενώ προειδοποιούσε ότι στο εξής θα καταφεύγει σε ένδικα μέσα «απέναντι σε αυτήν την, τυχαία ή μη, αλλά συστηματική, πάντως, υποβάθμιση του δικτύου αστικών συγκοινωνιών που συντελείται στο Δήμο μας».
Α.Π.