Χωρίς άδεια λειτουργίας η δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα

Χωρίς άδεια λειτουργίας η δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα

Σε σημαντικές παρατυπίες στην τήρηση της νομοθεσίας που αφορά στην άδεια λειτουργίας της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα αναφέρθηκε χθες το Live News του Mega.

Όπως τονίσθηκε, διαπιστώθηκαν σφάλματα και ελλείψεις στην εφαρμογή των κανόνων που αφορούν στην άδεια λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας των παιδιών, κάτι που επιβεβαιώθηκε από αρμόδιους τοπικούς φορείς, αλλά και το Δήμο Καλαμάτας.

Χωρίς άδεια
Σύμφωνα με το Mega, παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε, ύστερα από επικοινωνία που έγινε μαζί του, και ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το έγγραφο που είχε στείλει ο Δήμος Καλαμάτας προς την «Κιβωτό» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την έκδοση της αδείας. Ωστόσο, η ΜΚΟ δεν υπάκουσε ποτέ στις εκκλήσεις των φορέων. Ο λόγος που κανένας δεν προέβη σε λουκέτο των δομών είναι, όπως λένε, επειδή φιλοξενούνταν παιδιά και δεν ήθελαν να μείνουν στο δρόμο.

Παιδαγωγός από την Καλαμάτα
Στο μεταξύ, χθες στο «protothema», δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ για παιδαγωγό που εργαζόταν στη δομή της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα, η οποία, σύμφωνα με την κατάθεση του 19χρόνου, είχε υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ του πατέρα Αντωνίου και του νεαρού τροφίμου της Κιβωτού, επειδή περνούσαν αρκετές ώρες μαζί κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο.

Η παιδαγωγός εξηγεί γιατί δε βρήκε το θάρρος να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να απευθυνθεί στην Αστυνομία και να αναφέρει αυτά που της είχε πει ο νεαρός τρόφιμος της Κιβωτού. «Δεν πας να καταγγείλεις το γείτονά σου, αλλά έναν τεράστιο οργανισμό. Αυτά χρειάζονται χρόνο και μεθόδευση», λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Τώρα η παιδαγωγός προτίθεται να καταθέσει στις Αρχές, εάν δεν το έχει πράξει ήδη και να επιβεβαιώσει τη μαρτυρία του 19χρονου. «Όλος ο κόσμος θέλει να μάθει τι έχει συμβεί και εγώ με τη σειρά μου ό,τι έχω να πω, θα το πω εκεί που πρέπει» λέει η ίδια.