Ημέρες τοπικής γαστρονομίας στην Καλαμάτα

Ημέρες τοπικής  γαστρονομίας στην Καλαμάτα

Προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας να προβάλει τα προϊόντα της περιοχής και την τοπική γαστρονομία διοργανώνει σειρά δράσεων με θέμα «Καλαμάτα 2022. Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» από 21 έως 27 Νοεμβρίου.

Τις μέρες αυτές τα εστιατόρια της πόλης θα προσφέρουν ένα «set menu» σε ελκυστική τιμή παρέχοντας την ευκαιρία σε όσους το επιλέξουν να γευτούν την πολυδιάστατη τοπική κουζίνα.

Οι μέρες τοπικής γαστρονομίας θα περιλαμβάνουν και ένα τριήμερο αφιέρωμα (24, 25 και 26 Νοεμβρίου) στην τοπική παραγωγή και μεταποίηση της ελιάς (καθώς στις 26 Νοεμβρίου είναι η Παγκοσμία Ημέρα Ελιάς), του οίνου, των ποτών και αποσταγμάτων.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει φιλοξενία επαγγελματιών του τουρισμού και επαγγελματιών των μέσων επικοινωνίας. Οι φιλοξενούμενοι θα συμμετάσχουν στην εμπειρία της ελαιοσυλλογής, της γευσιγνωσίας οίνου, ελαιολάδου, ποτών και αποσταγμάτων αλλά και στη διαδικασία επεξεργασίας της, με την επίσκεψη σε τυποποιητήρια επιτραπέζιας ελιάς και ελαιοτριβεία.

Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφτούν τοπικούς παραγωγούς ποτών και αποσταγμάτων της περιοχής. Επίσης, θα γευτούν τοπικά φαγητά και κεράσματα που συνδέονται άμεσα με την τοπική παραγωγή.

Παράλληλα, το τριήμερο θα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις που θα έχουν ως στόχο να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες το ρόλο των προϊόντων ελιάς, του οίνου, των ποτών και αποσταγμάτων στην ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής.

Η δε διοργάνωση αποσκοπεί:

•στην ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και του τουρισμού εμπειρίας, ενός νέου εργαλείου ανάπτυξης της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας

•στην προβολή της συμμετοχής των προϊόντων της ελιάς, του οίνου, των ποτών και αποσταγμάτων και στη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής

•στην προβολή σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής

•στην ανάδειξη του μητροπολιτικού χαρακτήρα του Δήμου Καλαμάτας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.