Nik: Μια πάπια influencer στους δρόμους της Καλαμάτας

Nik: Μια πάπια influencer  στους δρόμους της Καλαμάτας

Στους δρόμους της Καλαμάτας κυκλοφορεί ο Nik, μια αρσενική πάπια, που εδώ και αρκετούς μήνες ακολουθεί την ιδιοκτήτριά του.

Μάλιστα, ανά εποχή ο Nik φορά διαφορετικά μαντήλια στο λαιμό, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του σε διάφορα σημεία τόσο της πόλης όσο και εκτός.

Η συγκεκριμένη πάπια, λοιπόν, διαθέτει και λογαριασμό στο Instagram, ενώ όσοι την έχουν συναντήσει, κοιτούν περίεργα, αφού δεν είναι συνηθισμένο ένα τέτοιο πτηνό να κυκλοφορεί ως κατοικίδιο.

Το «Θ» μίλησε με την ιδιοκτήτρια του Nik, κυρία Λορένα.

Όπως μας είπε, τον αγόρασε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια τις ημέρες του Πάσχα, τότε που πλανόδιοι πωλούν κοτοπουλάκια και παπάκια. Επειδή πολλά από αυτά, πρόσθεσε, δεν καταφέρνουν να ζήσουν, σκέφτηκε να αγοράσει δύο, μήπως και καταφέρει να τα μεγαλώσει.

Τα δύο παπιά ήταν αχώριστα και όπου πήγαινε η κα Λορένα τα έπαιρνε μαζί, ενώ αγαπημένο τους σημείο ήταν η θάλασσα.

Στη συνέχεια σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να ζήσουν στην εξοχή και όχι σε ένα σπίτι στην Καλαμάτα. Έτσι τα πήγε στο χωριό της, αλλά κάποια στιγμή ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα και το ένα δεν κατάφερε να επιβιώσει. Ο Nik, συνέχισε, έδωσε επίσης μάχη για να ζήσει, με τον κτηνίατρο να κάνει ό,τι ήταν δυνατό. Για το λόγο αυτό επέστρεψε ξανά στο σπίτι της στην Καλαμάτα και έπειτα από πολλή φροντίδα, «στάθηκε ξανά στα πόδια του».

Κάπως έτσι ο Nik και η κα Λορένα έγιναν αχώριστη παρέα, με την αρσενική πάπια να είναι πάντα πίσω της και ο κόσμος να τη βλέπει στους δρόμους της Καλαμάτας. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, όταν η αρσενική πάπια κουράζεται, σταματά και τότε τον παίρνει αγκαλιά ή στο ποδήλατό της και συνεχίζουν.

Όπως μας είπε, αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν είναι αγριόπαπια, αν κατά λάθος βρίσκεται στην πόλη ή αν χάθηκε, ενώ αρκετοί φωτογραφίζουν τον Nick, διότι αποτελεί ξεχωριστό θέαμα.

Όσο για το αν οποιοδήποτε ζώο μπορεί τελικά να γίνει κατοικίδιο, η απάντηση είναι θετική, «αρκεί να του δίνεις αγάπη, ευκαιρία και πολύ χρόνο», με την ίδια να μας εξηγεί ότι έχουν άριστη επικοινωνία.

Όσο για τα διαφορετικά μαντήλια που κατά καιρούς φοράει, τα πλέκει η μητέρα της και τα φοράει για να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν πρόκειται για αδέσποτη πάπια.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση