Πριν από το τέλος του 2022 η δημοπράτηση παράκαμψης Πεταλιδίου

Πριν από το τέλος του 2022  η δημοπράτηση παράκαμψης Πεταλιδίου

Η πορεία των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, τα οποία διαχειρίζεται η έδρα, εξετάστηκε σε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη προχθές στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Όπως αναφέρθηκε στην εν λόγω σύσκεψη, ένας αριθμός των εν λόγω έργων έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ στα περισσότερα από τα υπόλοιπα η πορεία υλοποίησης κρίνεται καλή.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η αναμενόμενη υστέρηση στα έργα, μετά τη δυνατότητα που δόθηκε από την Πολιτεία στους αναδόχους για 6μηνη παράταση λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Κατά την προχθεσινή σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το έργο στο λιμάνι της Πλάκας του Λεωνιδίου στην Αρκαδία αντιμετωπίζει προβλήματα -κυρίως λόγω γραφειοκρατίας. Για το θέμα αυτό υπήρξε επικοινωνία του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, του οποίου ο περιφερειάρχης ζήτησε τη συνδρομή προκειμένου να ξεπεραστούν τα ζητήματα που υπάρχουν.

Ακόμα, επαναβεβαιώθηκε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο της παράκαμψης του Πεταλιδίου, στο δρόμο Τζάνε – Καλαμάκι στη Μεσσηνία, να δημοπρατηθεί πριν από το τέλος του φετινού χρόνου.

Η ασφάλεια του οδικού δικτύου

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προχθεσινή σύσκεψη στην πίστωση 45.240.799,02 ευρώ που διατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας σε συνολικά 618 σημεία του οδικού της -εθνικού και επαρχιακού- δικτύου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπονται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Όπως τονίστηκε στην εν λόγω σύσκεψη, το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προβεί σε επικαιροποίηση της μελέτης της Εγνατίας Α.Ε., έργο που θα αναλάβει τεχνικός σύμβουλος ο οποίος θα συντάξει και τα τεύχη δημοπράτησης με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι παρεμβάσεις βελτίωσης θα αποτελέσουν μία εργολαβία η οποία θα αφορά και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες και την εποπτεία της οποίας θα έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, η δημοπράτηση του πιο πάνω έργου θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του επόμενου χρόνου.