Σεμινάρια εκμάθησης ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή για υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Σεμινάρια εκμάθησης ΚΑΡΠΑ και  χρήσης απινιδωτή για υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το European Resuscitation Council / Basic Life Support Provider Course, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των υπαλλήλων της στην εκμάθηση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι υπάλληλοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πρακτικές ασκήσεις με σταθμούς δεξιοτήτων σχετικά την ΚΑΡΠΑ και τη χρήση απινιδωτών, ενώ ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ και τον καθοριστικό ρόλο των διασωστών του κατά την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος περιστατικού μέχρι την τελική διακομιδή του στον πλησιέστερο Σταθμό Υγείας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν την 1η και 15η Νοεμβρίου στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών δραστηριοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας και σε αυτά έλαβαν μέρος εργαζόμενοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας που έρχονται σε επαφή με το κοινό, δηλαδή υπάλληλοι με ειδικότητα Φύλαξης – Πληροφόρησης και Διοικητικής Υποστήριξης, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχουν τις Α΄ Βοήθειες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Η δε δαπάνη για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων καλύφθηκε από τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α., έτους 2022, με Ειδικό Φορέα 1021.204.0000000 και Α.Λ.Ε. 2420909001.