Σοβαρή υποψηφιότητα για το… όγδοο θαύμα στον Ταΰγετο

Σοβαρή υποψηφιότητα  για το… όγδοο θαύμα στον Ταΰγετο

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα θαύματα στο κόσμο είναι επτά, αλλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το όγδοο.

Πρώτα να δούμε το σχετικό δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτό: «Συνεχίζονται στον Ταΰγετο οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στον παλαιό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη. Το συγκεκριμένο έργο, που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στην 82η εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, έχει προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ».

Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για παρέμβαση της οποίας η χρηματοδότηση είχε δοθεί όταν ήταν υπουργός ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το παραπάνω δελτίο Τύπου προσπαθεί να μας… πείσει ότι την περίοδο που τα περισσότερα έργα προχωρούν με ρυθμούς χελώνας ή διακόπτονται λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν τους επόμενους μήνες, οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Ίσως οι μετεωρολογικές της προβλέψεις να δείχνουν ότι από το τέλος Νοεμβρίου μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο θα έχουμε ηλιοφάνεια!

Σε μια περίοδο που οι βροχοπτώσεις είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή, με τις ανάλογες κατολισθήσεις, η Περιφέρεια θα… σταματήσει το χρόνο και θα υλοποιήσει το έργο.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι… εξωγήινες δυνατότητες που διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει κι άλλο ένα προσόν. Μπορεί να εξαγγείλει ένα έργο τόσες φορές που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχει υλοποιηθεί κιόλας.

Ένα ακόμα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε μόλις χθες: «Πίστωση 45.240.799,02 ευρώ διατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας σε συνολικά 618 σημεία του οδικού της δικτύου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπονται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, τα οποία αφορούν σε βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις σε θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, που θα υλοποιηθούν από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Η πιο πάνω πίστωση αποτελεί τμήμα της συνολικής πίστωσης, ύψους 323.718.554,95 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, κατευθύνεται για έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας μας -εξαιρουμένων των Περιφερειών Αττικής και Κρήτης».

Πόσες φορές δεν έχουμε διαβάσει την ίδια είδηση; Μας την εξήγγειλε ο υπουργός, αλλά και ο περιφερειάρχης, τουλάχιστον, δύο με τρεις φορές. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι υλοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις. Ίσως κάποια στιγμή να γίνουν (βραχύ ή μακρινό). Μπορεί η επανάληψη να είναι μήτηρ μαθήσεως, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο.

Όλα τα παραπάνω δεν ξέρω γιατί μας έφεραν στο νου το τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα: “Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ@λ@κες”.

Να υπενθυμίσουμε κάποιους στίχους του: “Γύρω σαΐνια κανάγιες/Τρώνε με δέκα μασέλες/Θέλουν βρεμένη σανίδα/Και τους φερόμαστε κι ευγενικά. Άστα να πάνε στο διάλο/ Κάθε καρέκλα και χάχας/ Όλα πηγαίνουν στο φούντο/Κι αυτοί εκεί τη λιλής το χαβά”.

Ας μην πάρει προσωπικά το τραγούδι ο περιφερειάρχης, γιατί ανάλογες συμπεριφορές και πολιτικές έχουμε δει από ουκ ολίγους πολιτικούς διαφόρων αποχρώσεων…
Α.Π.