Στον Αναπτυξιακό Νόμο το 5* ξενοδοχείο των Μύλων στο λιμάνι της Καλαμάτας

Στον Αναπτυξιακό Νόμο  το 5* ξενοδοχείο των Μύλων στο λιμάνι της Καλαμάτας

Στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του αναπτυξιακού νόμου υπάχθηκε το 5άστερο ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί στο κτήριο των παλιών μύλων στο λιμάνι Καλαμάτας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η υπό σύσταση επιχείρηση θα έχει τη μορφή Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας και θα φέρει το διακριτικό τίτλο «Porto Milos Kalamata Μ.I.Κ.E.».

Με 25 νέες θέσεις εργασίας
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου για την υπαγωγή της επένδυσης στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, πρόκειται για την «Ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 49 δωματίων / 100 κλινών επί υφιστάμενου κτηρίου», στο οικοδομικό τετράγωνο 458 της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας.

Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος είναι ύψους 5.547.020,23 ευρώ και οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 25 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Επενδύσεις
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Θάρρους» τις προηγούμενες ημέρες, το σύνολο των παλιών μύλων θα μετατραπεί σε τουριστικό συγκρότημα.

Εκτός από αυτό το 5αστερο ξενοδοχείο που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο, προβλέπεται η δημιουργία ενός ακόμα ξενοδοχείου στην κατηγορία 4 plus αστέρων, με δυναμικότητα περίπου 100 κλινών.

Στο πίσω κτήριο του συγκροτήματος προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς κι ένας μουσειακός χώρος, για την ιστορία και τη λειτουργία των κυλινδρόμυλων.

Της Βίκυς Βετουλάκη