Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γ. Γεραπετρίτη: Τρένο, ΣΔΙΤ απορριμμάτων και αντικειμενικές αξίες Μ. Μαντίνειας

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γ. Γεραπετρίτη: Τρένο, ΣΔΙΤ απορριμμάτων και αντικειμενικές αξίες Μ. Μαντίνειας

Συνάντηση είχε στην Αθήνα προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο περιφερειάρχης συζήτησε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Επαναλειτουργία τρένου

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφερόμενος ειδικότερα στη γραμμή των αρχαιολογικών χώρων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, επισημαίνοντας και την έκφραση της θετικής γνώμης που εκφράστηκε από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου στην Αρεόπολη.

Όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης, θα υπάρχουν πολύ σύντομα εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Επίσης, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για τα προβλήματα που η εν λόγω ΣΔΙΤ αντιμετωπίζει.

Τα προβλήματα, σημείωσε ο περιφερειάρχης, είναι διαφόρων τύπων, με την αρμοδιότητα για την επίλυση των οποίων να αναφέρεται σε τουλάχιστον τρία υπουργεία, όπως δήλωσε.

Αντικειμενικές αξίες

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εξάλλου, επισήμανε στον υπουργό Επικρατείας την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών -αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, στο Δήμο Καλαμάτας, όπου η τιμή ζώνης “εκτινάχτηκε” από τα 900 στα 1.700 ευρώ.

Στη σχετική συζήτηση χαρακτήρισε “παράλογο” αυτό συνέβη με τον προσδιορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών στη συγκεκριμένη περιοχή και κάλεσε τον υπουργό να εξεταστεί το όλο ζήτημα σε βάθος, ώστε “να ληφθούν αποφάσεις στο πλαίσιο της δικαιοσύνης”.