Τιμητική βράβευση του γλύπτη Νίκου Φλώρου από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Τιμητική βράβευση του γλύπτη Νίκου Φλώρου από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Με αφορμή τη συμβολή του στον εορτασμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο διεθνούς φημης γλύπτης Νίκος φλώρος παρουσίασε ένα από τα πιο γνωστά του έργα, την ελληνική σημαία από την σειρά “Ήρωες  από Μέταλλο” που δημιουργήθηκε για την Επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Ύστερα από την τελευταία έκθεση στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας  επέστρεψε για να εκτεθεί σαν κυρίαρχο έκθεμα επί σκηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μετά από πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ στην επετειακή εκδήλωση για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις την 21η Νοεμβρίου.

Στο τέλος αυτής της εκδήλωσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος κάλεσε επι σκηνής τον Νίκο Φλωρο ώστε να του παραδώσει τιμητική πλακέτα για την προσφορά του δια μέσου της τέχνης του στο ΓΕΕΘΑ. Παρόντες βρέθηκαν η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι αρχηγοί ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης και ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, καθώς και ο αμερικανός πρέσβης Γιώργος Τσούνης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

Ο Αρκάς εικαστικός Νίκος Φλώρος, προερχόμενος από μια οικογένεια Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας, εμπνέεται και δημιουργεί τιμητικά, με σεβασμό και συγκίνηση, ένα επετειακό έργο, την τρισδιάστατη Ελληνική Σημαία.

Στο έργο του, η Σημαία παύει να είναι γαλανόλευκη και η διχρωμία της κατακεραυνώνεται με το κόκκινο χρώμα του αίματος όσων έδωσαν τη ζωή του για τους αγώνες του Έθνους αλλά και του χρώματος του πάθους που διακατέχει διαχρονικά τον Έλληνα πολεμιστή για την Ελευθερία και την Ευνομία.
Η Σημαία, κατασκευασμένη από μεταλλικές ίνες που συνθέτουν μια απόκοσμη και επιβλητική θωριά, μας δηλώνει ότι η κάθε της ίνα δείχνει το δρόμο της θυσίας, τον πόθο της ελευθερίας και την πόθο της να κυματίσει και πάλι στα γαλανόλευκα χρώματα της ειρήνης των λαών και της προόδου.

Η Σημαία του Νίκου Φλώρου είναι δαφνοστεφανωμένη, όπως αρμόζει στον Έλληνα πολεμιστή που πολεμά και θυσιάζεται διαχρονικά για τα ίδια πανανθρώπινα ιδανικά, που ξεπερνούν τα γήινα σύνορα των χωρών και των εθνών.

«Εσύ δεν είσαι από πανιού λωρίδα καμωμένη. Εσύ “σαι από αίμα, από καπνούς κι από φωτιά βγαλμένη» γράφει ο Γεώργιος Σημηριώτης και τα λόγια του παίρνουν σάρκα και οστά στο έργο του Νίκου Φλώρου.