Παράκαμψη Γιάλοβας: Στην Intrakat το οδικό έργο ύψους 40,5 εκατ. ευρώ για τη Μεσσηνία

Παράκαμψη Γιάλοβας: Στην Intrakat το οδικό έργο ύψους 40,5 εκατ. ευρώ για τη Μεσσηνία

Μειοδότης του διαγωνισμού για το οδικό έργο της παράκαμψης Γιάλοβας στην περιοχή της Πύλου, ύψους 40,5 εκατ. ευρώ, αναδείχθηκε η Intrakat.

Το έργο έχει αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025 του υπουργείου, ενώ από περασμένο Μάρτιο χαρακτηρίστηκε ως “εθνικού επιπέδου”.

Παράλληλα με άλλη απόφαση κηρύχθηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον αυτό γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 τότε, το καλοκαίρι του 2025 το έργο θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί.

Η κατασκευή του έργου θα συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις, στην εξυπηρέτηση της συνεχώς αυξανόμενου αριθμού τουριστών, καθώς και στην άρση των προβλημάτων που δημιουργεί το γεγονός ότι ο υφιστάμενος οδικός άξονας διέρχεται μέσα από τον οικισμό της Γιάλοβας.

Πηγή: capital.gr