Σύσκεψη στην Τρίπολη υπό τον Στέλιο Πέτσα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη στην Τρίπολη υπό τον Στέλιο Πέτσα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσία των δημάρχων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, και Δ. Μάνης

Προπαρασκευαστική συνάντηση με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε νωρίς χθες το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης.

Στη συνάντηση, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συμμετείχαν ο γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και της Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, της Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, του Πύλου- Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, και της Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.

Επί τάπητος τέθηκε σχεδόν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στους Δήμους συνολικά, ενώ απασχολούν και την Πελοπόννησο ειδικά.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εστίασε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των υλικών, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη παρέμβασης για τις ΔΕΥΑ και τους Συνδέσμους Ύδρευσης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι παραμένουν επίκαιρα όλα όσα ειπώθηκαν κατά το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρθηκαν, έγινε γνωστό από τον κ. Πέτσα ότι εντός του επόμενου διαστήματος έρχεται νομοθετική ρύθμιση που σχετίζεται με την απευθείας χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ, προκειμένου να δοθεί λύση ως προς την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για ζητήματα χρηματοδοτήσεων, αλλά και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο, προκειμένου να ικανοποιηθούν προβλήματα που καταγράφονται στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ α’ βαθμού.