Ξεκινά η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Ξεκινά η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Υπεγράφη χθες από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΝΕΛΙΞΗ Ο.Ε.» η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αξιοποίηση – Αναβάθμιση –Εκσυγχρονισμός Συγκροτήματος Κτηρίων Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας και περιβάλλοντος χώρου», προϋπολογισμού μελέτης  916.000 ευρώ.

Το έργο έχει ως πηγή χρηματοδότησης το Πράσινο Ταμείο και δημοτικούς πόρους και έχει λάβει έκπτωση 26,77%.

Εργασίες

Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες που αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτηριακού συγκροτήματος και στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Το σύνολο των επεμβάσεων στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντος χώρου.

Επιπρόσθετα, προβλέπονται εργασίες για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου περιβάλλοντος χώρου, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κτηριακού συγκροτήματος, και αφορούν στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος χλοοτάπητα και στη διαμόρφωση μεγάλου ανθώνα εκατέρωθεν της υπάρχουσας ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής.

Στόχος των επεμβάσεων είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του κτηριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού (κτήριο πρώην ηλεκτρικής εταιρίας), όπου θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κ.λπ.), θα αναβαθμίσει την 30ετή πολιτιστική παρέμβασή του στην πόλη.