Αρχαία Μεσσήνη: Ο Πέτρος Θέμελης βγάζει ξανά «στη σέντρα» τους αρμοδίους

Αρχαία Μεσσήνη: Ο Πέτρος Θέμελης βγάζει ξανά «στη σέντρα» τους αρμοδίους

Δημόσιες παρεμβάσεις κάνει το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, για προβλήματα που παρατηρούνται στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ο καθηγητής, λοιπόν, «χτύπησε» ξανά το βράδυ της Δευτέρας και μέσω του λογαριασμού του στο Facebook έγραψε για την αδιαφορία των αρμοδίων όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, την απουσία λεωφορειακής σύνδεσης και την ανεπάρκεια προσωπικού φύλαξης.

Ακολουθεί η δημοσίευση του Πέτρου Θέμελη:
«ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ. Πανοραμική άποψη (από τον ταλαντούχο Κ. Ξενικάκη) του Ασκληπιείου της Αρχαίας Μεσσήνης, μνημείου εμβληματικού, ενταγμένου αρμονικά στο φυσικό μεσογειακό περιβάλλον της περιοχής, μέσα στο τεράστιο οικολογικό αρχαιολογικό πάρκο της αρχαίας μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αποτέλεσμα σκληρής εργασίας πολλών ετών εκ μέρους της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Το συγκρότημα του Ασκληπιείου, σε συνδυασμό με το σύνολο των αρχαιολογικών μνημείων του χώρου και σε συνομιλία με την αλώβητη Φύση γύρω του, έλκει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αφήνουν γοητευμένοι τα γραπτά επαινετικά τους σχόλια. Φαίνεται, ωστόσο, ότι τα πολλαπλά θετικά στοιχεία αυτού του αρχαιολογικού πάρκου, του οποίου η λειτουργία έχει παραδοθεί στο κράτος από την Εταιρεία, ήδη από το 2000, δεν είναι αρκετά να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των αρμόδιων φορέων, ώστε να σκύψουν, τουλάχιστον, πάνω στις επιτακτικές ανάγκες, όπως είναι οι ανεπαρκέστατες υποδομές στο οδικό δίκτυο, η απουσία λεωφορειακών συνδέσεων από Καλαμάτα και Μεσσήνη (=Νησί) και η πρωτόγνωρη ανεπάρκεια φυλακτικού προσωπικού για τη στοιχειώδη ημερήσια και τη νυχτερινή φύλαξη».

Εμείς απλά αναρωτιόμαστε τι έχουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι στον άνθρωπο που έφερε ξανά στο φως την Αρχαία Μεσσήνη και ο τόπος τού χρωστά τόσα πολλά;

Γιατί μπορεί όλοι να τον βραβεύουν και να μιλούν για αυτόν με τα καλύτερα λόγια, όμως, για ακόμα μια φορά, δείχνουν ότι μένουν στα λόγια, καθώς κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ο καθηγητής έχει σκοπιμότητες, παρά μόνο την ανάδειξη του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.
Π.Μπ.