Καλαμάτα: Ελεύθερος ο 61χρονος εκπαιδευτικός

Καλαμάτα: Ελεύθερος ο 61χρονος εκπαιδευτικός

Για πάνω από τρεις ώρες έδινε εξηγήσεις σε εισαγγελέα και ανακρίτρια ο 61χρονος εκπαιδευτικός που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Καλαμάτα, έπειτα από καταγγελία μιας γυναίκας ότι διέκρινε περίεργη χειρονομία προς ένα κορίτσι, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι η 12χρονη κόρη του.

Το Σάββατο ο 61χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου, καθώς και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Τελικά, μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν αποφασίστηκε ο 61χρονος να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με τη συμφωνία όταν βλέπει το παιδί να είναι παρούσα η μητέρα.

Το tweet της υπουργού Παιδείας
Να σημειωθεί ότι, όταν ανακοινώθηκε από την Αστυνομία η σύλληψη του 61χρονου άνδρα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε γνωστό μέσω twitter ότι θα έθετε σε αργία τον εκπαιδευτικό.

Ειδικότερα η κα Κεραμέως έγραψε: «Σχετικά με το περιστατικό της σύλληψης και άσκησης δίωξης κατά στελέχους εκπαίδευσης που κατηγορείται ότι διέπραξε γενετήσιες πράξεις με θύμα την ανήλικη κόρη του, κίνησα τη διαδικασία έκδοσης πράξης θέσης σε αργία από τα καθήκοντά του».
Π.Μπ.