Βγαίνουν ξανά στους δρόμους οι αγρότες της Μεσσήνης

Βγαίνουν ξανά στους δρόμους οι αγρότες της Μεσσήνης

Διαμαρτυρία στην Τρίπολη, συγκέντρωση μηχανημάτων στο σταθμό της Μεσσήνης

Ανταποκρινόμενο το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης στις αποφάσεις που πήραν πάνω από 140 αγροτικοί, κτηνοτροφικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 8 Γενάρη, καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν στην παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία που οργανώνει η ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη αύριο Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται αναλυτικά: «Σε συντονισμό με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα προχωράμε σε διαμαρτυρία στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη στις 25 Γενάρη. Στη συνέχεια πιο δυναμικά διεκδικούμε επιβίωση και αξιοπρεπή ζωή. Συγκεντρώνουμε τα τρακτέρ μας στο σταθμό της Μεσσήνης από Πέμπτη 26 Γενάρη στις 11.00 το πρωί! Θα ακολουθήσουν περιοδείες του συλλόγου για ενημέρωση των αγροτών και γενικές συνελεύσεις, όπου θα αποφασιστεί η μορφή κλιμάκωσης του αγώνα μας.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή περιμένοντας το “θάνατό μας”, από τις πολιτικές που μας εξοντώνουν καθημερινά. Ούτε να ελπίζουμε στον επόμενο “Μεσσία” που θα αναδείξουν οι εκλογές. Έχουμε εμπειρία. Απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων που μπορούν να δώσουν ανάσες επιβίωσης.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση

-Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Τετάρτη 25 Γενάρη στην Τρίπολη στις 11.00 το πρωί – προσυγκέντρωση στο σταθμό της Μεσσήνης στις 9.30.

Πέμπτη 26 Γενάρη συγκέντρωση μηχανημάτων στο σταθμό της Μεσσήνης στις 11.00 το πρωί».